ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Blog
06-02 | Tisztelt Közönségünk! Megérkeztek a színház jegyei az irodába, hétfőtől minden a honlapon található előadásra átvehetők a jegyek! Köszönjük türelmüket!
06-02 | A Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadása előtt Pócza Zoltán a Kőszegi Várszínház igazgatója közös képre kérte fel a Színházi Olimpia támogatásával megvalósuló előadás szereplőit, szervezőit. A kép a Nemzeti Összetartozás Napja előtt szimbolikus jelentéssel is bírt, hiszen élhetünk a határ bármely oldalán egy Nemzet vagyunk!
05-10 | W. Shakespeare: A Vihar című művét a Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház adja elő 2023. június 1-jén 20.30-kor a Kőszegi Várszínházban.
06-29 | Győrei Zsolt, Schlachtovszky Csaba: Vízkereszti Gritti, avagy a bőrre menő játék - Víg farsangi atrocitás címmel lesz a Kőszegi Várszínház és a Bartók Kamaraszínház ősbemutatója 2022. július 1-jén 20.30 órakor a Jurisics Várban. Az ősbemutató előtt, 19.00 órától dedikálják a szerzők a könyv formában is megjelent művet a Vár külső udvarán.
05-11 | Az Emberi Erőforrások Minisztériuma előadó-művészeti többlettámogatása révén új nézőtéren fogadhatjuk közönségünket. Ez némi változást okoz az eddigiekhez képest, hiszen a földszinten mostantól 6 sor lesz a 7-től a 20. sorig pedig minden sor emelkedik. Ezután is minden sorban 20 szék lesz, az árkádok felé emelkedő sorrendben.
03-18 | A bővítményben Peter Sellars a világnaphoz írt gondolatait olvashatják.
12-13 | A Soltis Színház előadása - Julia Donaldson: Kvirtek és Kvartok - a járványhelyzet miatt csak online formában lesz megtekinthető a bérlettel rendelkezők részére 2021. december 14-én. A lovagterembe tervezett helyszíni előadás elmarad.
08-27 | Grecsó Krisztián legszemélyesebb regényéből - amely Libri-közönségdíjas lett tavaly - Grisnik Petra formált egyszemélyes darabot Göttinger Pál rendezésében, a Kőszegi Várszínház produkciójában. Mi pedig beneveztük az előadást az eSzínház online színházi fesztiválra, amely szeptember 17. és 26. között lesz. Az eSzínház-fesztivál előadásaira szeptember 1-ig még „early Bird” kedvezménnyel válthatók jegyek, bérletek. Az alábbiak szerint: 1. Kizárólag és közvetlen jeggyel a Vera címe előadásra 2990 Ft-os jegyárral, itt: Vera - eSzínház (eszinhaz.hu). 2. eSzínház Fesztivál bérlettel (25 előadásra érvényes): "early Bird" kedvezménnyel 12.500 Ft, szeptember 1-e után 14.900 Ft. 3. Prózai előadások bérlettel (19 előadásra): early Bird kedvezménnyel 9.900 Ft, szeptember 1-e után 11.900 Ft. Nézzék a Verát, csodás lett. És a miénk. Köszönjük szépen. És hajrá, Vera és Petra! eszinhaz.hu
08-17 | Európa Tanács Miniszteri Bizottságának magyar elnökségéhez kapcsolódó kulturális programsorozatának nyitó koncertjére kerül sor „A zene világa, a világ zenéje összeköt!” címmel. A Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekart vezényli: Vásáry Tamás.Helyszín: Budapest, Hősök tere Időpont: 2021. augusztus 18. 18:30 Az esemény online is megtekinthető lesz az alábbi linken keresztül: https://www.youtube.com/watch?v=lqXQ9lTjlL4.
07-26 | Városi Véradásra hívjuk önzetlen embertársainkat a Jurisics Vár külső udvarában található KÖSZHÁZ-ba 2021. július 28-án, szerdán, 10.00 és 18.00 óra között. Adj vért és ments meg három életet!
07-26 | Az Operett és musical est, a Párterápia, az Elvis, Oltár, Miami és a Két pápa című előadásainkra minden jegy elkelt.
05-17 | Tegnap a Déryné Program támogatásával elindult a Kőszegi Várszínház idei évada. Horányi László önálló estje került bemutatásra. Sinka István költészete eddig sokaknak ismeretlen volt, de az előadás felkeltette érdeklődésünket művészete iránt.
04-09 | 2021. ÁPRILIS 10-11-én (szombat- vasárnap)10.00 és 17.00 óra között várjuk az érdeklődőket a színház külső udvarán. A Költészet Napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. József Attila (1905.04.11.-1937.12.03.) Baumgarten- és posztumusz Kossuth-díjas magyar költő, a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakja.
03-27 | Nehéz idők járnak az előadóművészetekre, sok művész, műszaki dolgozó, szakember, férfi és nő küzd egy olyan szakmában, amely már eleve bizonytalanságban létezett. Talán ez a folyamatos bizonytalanság teszi őket képessé arra, hogy szellemességgel és bátran nézzenek szembe a járvánnyal. A jelenlegi körülmények között a művészek képzelőereje új, találékony, szórakoztató és megrendítő közlési lehetőségeket fedezett fel, nagyrészt az internetnek köszönhetően. Emberemlékezet óta történeteket mesélünk egymásnak. A színház csodálatos, és addig létezik, amíg ember él a Földön. Az írók, tervezők, táncosok, énekesek, színészek, zenészek, rendezők alkotóvágyát nem lehet elfojtani, hamarosan virágba borul, új energiával, közös világunk újfajta megértésével. Már alig várom ezt a pillanatot!
03-26 | A Kőszegi Várszínház is nagy örömmel csatlakozik a Csiky Gergely Színház Kaposvár kezdeményezéséhez, mellyel kifejezhetjük hálánkat a járvány elleni küzdelem hősei felé. Színházunk és egész társulatunk nevében köszönetünket fejezzük ki az egészségügyi dolgozóknak, az orvosoknak, az ápolóknak, a mentősöknek, a rendőröknek, a katonáknak, a bolti dolgozóknak, a tanároknak, az önkénteseknek és mindazoknak, akik mindannyiunk biztonságáért dolgoznak, a frontvonalban szolgálnak. Mivel színházunk a színházi világnapon is zárva tart, az elmaradt esti tapsokat a frontvonalban szolgálók elismerésére ajánljuk. Ezért kérjük közönségünket, hogy március 27-én, a színházi előadások kezdeti idejében, este 7 órakor nyissunk ablakot, vagy álljunk ki az udvarra, erkélyre és tapsoljuk meg azokat, akik a mindennapokban értünk és egészségünkért harcolnak! Szóljon a taps 2021. március 27-én a ma hőseinek! #együttsikerül #főszerepbenafrontvonalbanszolgálók #köszönjük #taps #színházivilágnap
02-16 | Az idei évben ismét Göttinger Pált kértük fel egyújabb darab megírására. A tervezett ősbemutató témájául egy svéd halászfalu újságának főszerkesztő váltása áll, középpontban a kisváros sok pletykájával és titkával... A darab rendezője Horváth Illés lesz, aki a hat fős színészgárda kiválasztásánál a „régi kőszegiek” – Pogány Judit, Göttinger Pál -, mellett új arcokat is „kért” – Pálmai Anna, Tenki Dalma, Jenővári Miklós, Gémes Antos - a csapatba. A júniusi bemutatót természetesen még sok tényező befolyásolhatja, de a stáb összeállt és elkezdődhet a közös munka, egy újabb nagyszínpadi ősbemutató létrehozására és akkor SZÍNRE VISSZÜK A NYARAT!
01-05 | A 2020-as év különleges helyzetbe hozta a Kőszegi Várszínházat. A pandémiás helyzet miatt már a tavaszi gyermekszínházi bérleteket sem tudtuk megtartani, és csak június 18-án tarthattuk az első színházi előadásunkat. Az első napon amikor nem kellett helyet kihagyni…
11-26 | Tisztelt érdeklődők! Örömmel értesítjük Önöket, hogy VERA című előadásunk megtekinthető lesz online formában. Az alábbi linkre kattintva vásárolhatnak "jegyet" az online előadásra.
11-23 | Tisztelt Olvasóink az alábbi linken olvashatnak egy interjút Somogyi Tamással, aki többek között mesél a Lili és a bátorság című közös bemutatónk születéséről, melyet a Mesebolt Bábszínházzal és a Vojtina Bábszínházzal közösen mutattunk be idén nyáron.
11-10 | A Kőszegi Várszínházba meghirdetett 2020. évi őszi-téli előadások elmaradnak. Későbbi megrendezésükről tájékoztatjuk Önöket. Az érintett előadások: János vitéz, Karády zárkája, Telefondoktor.
11-09 | A 2020. november 10-i Túlélő előadásra az összes jegy elkelt.
08-13 | A Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi közös bemutató előtt Gelencsér Ildikó és Pócza Zoltán köszöntötte a Soltis Színházat 40. születésnapjuk alkalmából. Az ajándékot Nagy Gábor a Soltis vezetője vette át.
07-18 | A Kőszegi Várszínház ingyenes programsorozata 2020. július 17-én veszi kezdetét. A lebonyolításhoz szükséges kis színpad és sátorfedés Kőszeg Város Önkormányzata TOP Turisztikai fejlesztéséből valósulhatott meg. A rendezvény költségeihez Kőszeg Város Önkormányzata a beszedett teraszdíjakkal járul hozzá. A programsorozat augusztus 22-ig nyújt ingyenes kulturális programot Kőszeg Fő terén.
07-16 | A Kaktuszvirág című előadásunk 2020. július 16-án a kedvezőtlen időjárás miatt elmarad. Másnap, pénteken, este 20.30 órától pótoljuk az előadást az előzetesen meghirdetett módon. Köszönjük megértésüket.
07-14 | Kedves Nézőink! A Lili és a bátorság, a Kaktuszvirág, a Boldog születésnapot, avagy Hatan pizsamában , és az Egérfogó c. előadásinkra az összes jegy elkelt. További előadásainkra várjuk Önöket szeretettel!
07-11 | Sajnos nagyon kedvezőtlen az időjárás jelenleg és csekély esély látszik a javulásra... Hivatalosan csak a kezdési időpont után egy órával hirdethetünk esőnapot, de nagyobb a valószínűsége egy holnap esti előadásnak... Kérjük megértésüket és türelmüket.
07-10 | 2020. július 9-én volt a Mesebolt Bábszínházban a július 14-én a lovagteremben bemutatandó előadás sajtótájékoztatója. Paulik Móni - Vincze Zsuzsi: Lili és a bátorság című darabja a Kőszegi Várszínház, a Mesebolt Bábszínház és a Vojtina Bábszínház közös bemutatója.
06-30 | 2020. július 4-én, szombaton, 10.00-tól 18.00 óráig, 5-én, vasárnap, 10.00 és 12.00 óra között lesz nyitva.
06-23 | Kedves Közönségünk! Az Öreghíd alatt című ősbemutatónkat az idei évben csak egyszer tudjuk játszani. 2020. június 28-án, vasárnap, 20.30 órától. Az előadásnak viszont nincs esőnapja, így kérjük annak tudtában vásároljanak a 4000.-Ft-os belépőjegyből, hogy elmaradt előadás esetén egy másik ilyen árú előadásra tudjuk beváltani a jegyeket. Az Öreghíd alatt című produkciónkat több előadásban majd a 2021-es évadban láthatják! Kérjük megértésüket, hiszen a járványhelyzet miatt nagyon nehéz volt a színészegyeztetés és a program összeállítása. Reméljük az augusztus 22-ig tartó évadban megtalálja mindenki az ízlésének megfelelő előadást és így együtt SZÍNRE VISSZÜK A NYARAT! Várjuk Önöket szeretettel! Jegyinformáció: 94/360-113, info@koszegivarszinhaz.hu, koszegivarszinhaz.hu.
06-19 | Kedves Nézőink! Nagyon örülünk, hogy idén is újra találkozhatunk Önökkel a Kőszegi Várszínházban. Mivel tegnap derült ki számunkra, hogy hány nézőt fogadhatunk, így az előadásra a jegyeket csak később tudjuk kiadni. Kérjük, legyenek türelemmel, ígérjük igyekezni fogunk, hogy gördülékenyen történjen a jegykiadás! Telefonon és e-mailen tudnak regisztrálni az előadásokra, melyet folyamatosan töltünk a honlapra.
06-18 | A Kőszegi Várszínház 2020. június 18-i Lázár Ervin: A hazudós egér (Mesebolt Bábszínház) című produkciójával nyílik meg az évad. Külső várudvar (esőnap: Június 19.) 18.00-tól. További programok feltöltése folyamatos a koszegivarszinhaz.hu oldalon.
06-03 | Kedves Nézőink! Magyarország Kormánya legutóbbi határozata értelmében a szabadtéri játszóhelyeken, az aktuális járványügyi szabályok betartásával, lehetővé vált előadások tartása, így a Kőszegi Várszínházban is. Örömmel tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy a Kőszegi Várszínház 39. évadát megtartjuk.
05-27 | Tegnap zárt bemutatóval vette kezdetét a Kőszegi Várszínház szezonbeli munkája. Sajnos közönség nélkül, de az alapmű szerzőjének jelenlétében született meg e megható monodráma. Reméljük a nyáron már közönség előtt is debütálhat a darab Kőszegen és majd az ország sok pontján. Az országban elsőként lehetett színházi premierünk a vírushelyzet ideje alatt. Köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatását!
05-11 | Tisztelt Közönségünk! Színházunk jelenleg nem tudja tud e előadásokat tartani az idei évadban. Szeretnénk tervezett bemutatóinkat létrehozni, elkészülni, hogy ha kinyithatunk akkor friss, új előadásokkal fogadhassuk Önöket. Kérem legyenek türelemmel. Mi nagyon készülünk és várjuk a találkozást! Vigyázzunk egymásra!
05-11 | 2020. májusában ősbemutatót tartunk. Választásunk Grecsó Krisztián Vera című művére esett, melyet Grisnik Petra ír át és ad elő, Göttinger Pál rendezésében.
03-27 | Március huszonhetedike van, ez a nap 1961 óta a Színházi Világnap. 1978-tól a világ valamennyi országában üzenettel köszöntik e napot. Az üzenet, melyet minden évben a világszínház egyik jelentős alkotója ír, felhívja a figyelmet a színházművészet – és tágabb értelemben a kultúra – fontosságára, tiszteleg a színészek, a színházi dolgozók előtt, kéri a közönség szeretetét és támogatását.
03-26 | A koronavírus járvány miatt nem tudjuk meg lehet e tartani az idei évadot, de terveinket szeretnénk megosztani Önökkel. Az első bemutatónk, amit mindenképpen szeretnénk is megtartani egy kamaradarab, melyet májusban a lovagteremben szeretnénk színpadra állítani. Grecsó Krisztián Vera című művét Grisnik Petra alkalmazza színpadra és Ő is játssza a címszerepet. Rendező Göttinger Pál, díszlet Trifusz Péter.
03-24 | A Szabadtéri Színházak Szövetsége az alábbi közleményt teszi közzé: Kata-járulékfizetés alól ad mentességet az előadó-művészeti terület számára is a Kormány! Eddig a kulturális, előadó-művészeti ágazatokban működő gazdasági egységekben a munkáltató mentesült a munkabér utáni közterhek megfizetése alól, most a szféra - sokszor kényszer - vállalkozóinak is mentőövet ad a Kormány. Köszönjük, hogy a kultúra is a megmentendő, kiemelt ágazatok közé kerülhetett! Pócza Zoltán elnök
02-10 | 2020. február 18-án elkezdődött a Kőszegi Várszínház óvodás és iskolás gyermekszínházi bérlete. Az első előadáson a MAKÁM zenekar Ákom Bákom című interaktív koncertjét élvezhette a közel négyszáz gyermek a Jurisics vár lovagtermében. Délelőtt az óvodásokat, délután pedig az alsó tagozatos iskolásokat szórakoztatta az immár 35 esztendős együttes.
07-26 | Tisztelt Közönségünk! A szombati Szabó Kimmel Tamás-Széttépve című előadást a lovagteremben rendezzük az időjárás bizonytalansága miatt. Kérjük megértésüket!
06-03 | A Pál utcai fiúk előadásra minden jegy elkelt!
02-07 | Kedves Közönségünk! Ahogy ígértük, megtartottuk a sorsolást. Ezúton gratulálunk minden kedves nyertesnek – akiket jövő héten írásban is értesítünk – és reméljük, ismét üdvözölhetjük Őket nézőink között. Akiknek a szerencse nem kedvezett ne keseredjenek el, hiszen jobbnál-jobb előadásokkal fogjuk megörvendeztetni őket a nyár folyamán. A KŐSZEGI VÁRSZÍNHÁZ 2019. ÉVI NYERTESEI:
02-07 | Kedves Barátaink! Ma délután sorsoljuk ki azokat a szerencsés nézőinket, akik belépőjegyet nyernek az idei év előadásaira. Addig nézzék meg, hogyan készül egy színházi plakát Trifusz Péter műhelyében - aki a Kőszegi Várszínház grafikusa.
11-15 | A Kőszegi Várszínház a Vidor fesztiválon a zsűri különdíját kapta a GARÁZSBANDA című előadással. 2018. november 15-én került a díj átadásra a Jurányi Házban a koprodukciós társnak.
07-02 | Paul Portner zenés bűnügyi társasjátékának próbái is folynak a Kőszegi Várszínházban. A fodrász szalon üdvöskéje Barbara (Grisnik Petra) csodálatos fonott kék haja elkészült mind a 3 kilójával... Bemutató 2018. július 12.
06-25 | A 2018. Június 30-i Dés László – Nemes István – Koltai Róbert – Nógrádi Gábor: Sose halunk meg – musical (Roxinház) előadásra minden jegy elkelt!
06-25 | Megkezdődtek a Kőszegi Várszínház saját nagyszínpadi bemutatójának próbái. Az olvasó-, és ruhapróbán jó hangulat uralkodott, hiszen a darab sok rögtönzésre-játékra ad lehetőséget. Az újak - Ullmann Mónika, Kálid Artúr, Göttinger Pál - és a már Kőszegen játszottak - Grisnik Petra, Epres Attila - hamar összecsiszolódtak a közös munkában.
06-21 | A Kőszegi SOS Gyermekfalu és a Gencsapáti Gyermekotthon lakói a Kőszegi Várszínházban vendégeskedtek. 2018. június 20-án a Mese a Napkirályról és a Holdkirálynőről, avagy hogyan született a Csillagszemű című előadást tekinthették meg ingyenesen.
06-11 | Molnár Piroska önálló estjével vette kezdetét a színházi előadások sora a Kőszegi Várszínházban. A Kossuth díjas művész gazdag életpályája nem csak jelentős drámai szerepeket, hanem nagy zenés szerepeket is tartalmaz, az operettől a musicalig, sőt, a klasszikus dalok megformálásáig is. A színházi este ezekből az ismert dalokból, slágerekből és a hozzá és számára írt dalokból válogat, miközben Piroska eközben megosztotta gondolatait, élményeit, tapasztalatait az emberi hangról. Vendégként Novák János is fellépett, aki többek közt Bors néni legendás szerepét elevenítette fel a művésznővel. Zongorán kísért: Termes Rita, tangóharmonikán és további hangszereken közreműködött: Bornai Szilveszter.
06-07 | Ezúton értesítjük kedves nézőinket, hogy a Molnár Ferenc: Egy, kettő, három c. (június 16.) előadásunkra minden jegy elkelt.
05-14 | Az ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház szervezésében kilencedik alkalommal megrendezett seregszemlén az elmúlt két évben Magyarországon bemutatott legjobb gyermek- és ifjúsági színházi előadások, illetve színházi-nevelési programok vettek részt korcsoportos bontásban. KOVÁCS ILDIKÓ-DÍJAT ítélték oda a legjobb gyerekelőadás rendezőjének: Szenteczki Zita - Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) - a Mesebolt Bábszínház és a Kőszegi Várszínház közös produkciója.
08-03 | Tisztelt Közönségünk! Köszönjük megtisztelő figyelmüket, odaadó rajongásukat és kitartó érdeklődésüket. Jövőre reméljük újra üdvözölhetjük Önöket nézőink között! További szép nyarat!
07-13 | Tegnap a Köszönet Estély(j)én Fejes Johanna nagy közönség előtt szerette volna köszönteni édesanyját. A Kőszegi Várszínház stábja partner volt és az ünnepelt tombolaszelvényét kihúzva hívta ki a jubiláló Debreceni Szilviát a közönség ovációjával kísérve.
07-11 | Johann Nepomuk Nestroy (a Pallas Nagylexikona szerint még Nepomuk János), A talizmán szerzője bizonyára jól érezné magát Kőszegen, könnyedén át is ruccanhatna Grazból, ahol élete utolsó évtizedeit töltötte. De jöhetne akár Bécsből is, ahol 1801-ben megszületett.
07-11 | Az elővári sokadalom részeként a július 13-i térzene Kőszeg Város Fúvószenekarától a Jurisics várban lesz, nem a Jurisics téren.
07-01 | Ma sajnos A muzsika hangja 2. felvonás végét elmosta az eső. Az előadás megtartottnak tekinthető. Vasárnap nem lesz előadás. Köszönjük megértésüket.
06-27 | A közszolgálati kultúrcsatorna, az M5 2017. július 28-án 5 alkalommal jelentkezik be élőben a Kőszegi Várszínházból. 16.30; 17.05; 17.55, 19.55; 20.55. Beszámolnak a Kőszegi Várszínház évadáról, terveinkről, a Murlin Murlo próbájáról, A talizmán próbájáról és az esti Egy őrült naplója előadásról.
06-25 | Győrffy Gábor turisztikai menedzser ötletére és szervezésében a JURISICS VÁRBAN A JÚLIUSI VÁRSZÍNHÁZI ELŐADÁSOK NAPJAIN 16.30-tól. Kézművesek, natúrparki termékek vására. Kaland és játékok kicsiknek és nagyobbaknak. Változatos zenei fellépések. Éjfélig nyitva tartó éttermek. Részletek a programok közt az események napi bontásban menü alatt.
06-25 | Tegnap sok-sok izgalom után végül lement "Az őz"... Köszönjük közönségünk türelmét és kitartását. Nagy Mari játéka pedig most is felejthetetlen volt. Holnaptól a Mesebolt Bábszínházzal közös gyermekszínházi bemutatónk (Kicsibácsi, kicsinéni...) előadásaira várunk 18.00 órától a lovagterembe minden érdeklődőt! Itt legalább az időjárás nem szólhat közbe...
06-16 | Ma tartotta a Mesebolt Bábszínház és a Kőszegi Várszínház közös gyerek előadásuk bemutatójának sajtótájékoztatóját Szombathelyen. Bemutató június 26. - Kőszegi Várszínház.
06-06 | Két kiváló képzőművész kiállításának megnyitójával kezdődött el a Kőszegi Várszínház programsorozata. Megnyitotta Gergye Krisztián. Közreműködött Bánfalvi Eszter.
06-06 | 2017. június 1-én 11.00 órakor tartotta a szövetség idény nyitó sajtótájékoztatóját, ahol Sipos Bulcsú Kadosa, a kultúráért felelős államtitkárság kabinetfőnöke megnyitotta a NYÁRI SZÍNHÁZI ÉVADOT. Pócza Zoltán az SzSzSz elnöke beszédében megkérte a sajtó képviselőit, hogy adjanak minél többször hírt e fontos kulturális eseménysorozatról.
06-06 | A Kőszegi Várszínház idén ünnepli megalakulásának 35. évfordulóját. Az 1982. július 17-i első előadás, mely az 1532. évi ostrom 450. évfordulójára készült, sikeres sorozatot indított el. Az eltelt évek változatos programokat, és szép sikereket hoztak. Idén is szeretnénk megmutatni a magyar szabadtéri színjátszás sokszínűségét, műfaji sokoldalúságát. Repertoárunkból kiemelkednek az új előadások, melyek itt és most születnek. Művészeti programunkban idén 4 bemutató kap kiemelt hangsúlyt. Családoknak szól Dániel András: Kicsibácsi és Kicsinéni című darabja, melyet a Mesebolt Bábszínházzal közösen állítunk színre. Gergye Krisztián újra hazatér, idén már rendez is: Nyikolaj Koljada: Murlin Murlo világvégi vígjátékát mutatjuk be Társulatával. Önálló nagyszínházi bemutatónkat idén is Kelemen József rendezi. A talizmánt összesen nyolc alkalommal láthatják. GarázsBanda a címe a Dumaszínházzal közös koncertszínházi premierünknek. Bemutatásra kerül egy kőszegi szerző, kőszegi történésen alapuló művének FÉLolvasó színházi előadása, és visszatér a tavalyi HOPParttal közös bemutatónk az Árpád-ház is.
06-02 | 2017. május 31-én a Szerencsejáték Service Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal sikerült aláírni a Kőszegi Várszínháznak egy támogatási szerződést, melynek értelmében 1 millió Ft támogatást kaphat a színház.
05-04 | 2017. augusztus 2-án lesz látható Dés Mihály: Pesti Barokk című műve kern András főszereplésével a Kőszegi Várszínházban. Az alábbiakban egy rövid bemutatót láthatnak a darabból.
05-04 | A Gergye Krisztián Társulat Lautrec táncolni fog című produkcióját 2017. július 26-án 21.00 órától tekinthetik meg a Kőszegi Várszínház nagy színpadán. Tekintsék meg előzetesünket.
05-04 | Az Orlai Produkció: Egy őrült naplója című művét 2017. június 28-án 20.30 órai kezdettel tekinthetik meg a Kőszegi Várszínházban. Az alábbi linken egy kis előzetest tekinthetnek meg az előadásból.
05-04 | Június 24-én lesz látható a Kőszegi Várszínház programjában Szabó Magda: Az őz című műve, a Rózsavölgyi Szalon előadásában. Itt láthatnak belőle egy kis ízelítőt.
05-04 | Kedves Látogatóink! Itt egy újabb előadásunk beharangozója, Neil LaBute: Valami csaj(ok). Előadják: Pokorny Lia és Őze Áron.
05-03 | Kedves Érdeklődő! A linkre kattintva megtekintheti a "A muzsika hangja" című előadásunk rövid beharangozóját. Reméljük, ezzel a kis előzetessel is felkeltjük érdeklődésüket. Várjuk Önöket szeretettel előadásainkon!
08-03 | Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt csütörtök este (08.04.) az idei évad utolsó előadására, a Kokoschka babájára! Jegyek még kaphatók!
08-02 | Kedves érdeklődők! A ma esti (08.02.) előadásra minden jegy elkelt! Megértésüket köszönjük!
07-31 | A ma esti (07.31) Don Quijote című előadás elmarad! Az esőnap holnap lesz, 20:30 órakor. Megértésüket köszönjük!
07-26 | Kedves vendégeink! Amennyiben az előadás kezdetekor (20.30 óra) esik az eső, a kezdéssel az eső megszűntéig (max. 1 órát) várunk. Ha a második felvonást meg kell szakítani az eső miatt, úgy az előadást a Szabadtéri Színházak szabályai értelmében megtartottnak tekintjük. Megértésüket köszönjük! Felhívjuk figyelmüket, hogy az előadásban folyamatosan gyógynövényes cigarettát, valamint villanófényt használnak! Megértésüket köszönjük!
07-21 | Kedves érdeklődők! A szombati (07.23.) Indul a bakterház című előadásra minden jegy elkelt!! Megértésüket köszönjük!
07-19 | Kedves érdeklődők! A szerdai (07.20.) előadásra minden jegy elkelt! Megértésüket köszönjük!
07-13 | Kedves vendégeink! A 07.12.-i előadás a heves zivatar és jégeső miatt elmaradt. Az előadás esőnapja 07.14. (csütörtök), melyre várjuk szeretettel újra a kedves közönséget. Megértésüket köszönjük!
07-04 | 2016. július 7-én, csütörtökön, 19.30-kor a Kőszegi Várszínház bemutatója előtt térzenét ad a Jurisics téren Kőszeg Város Koncert Fúvószenekara.
06-30 | Július 2-án, szombaton tekintheti meg minden kedves érdeklődő a A HOPPart Társulat és a Kőszegi Várszínház közös bemutatóját, az Árpád-Ház című előadást. 1 hét múlva, azaz július 7-én, csütörtökön pedig A Terecske című előadás bemutatója lesz. Jegyek még kaphatók mindkét előadásra! Várunk mindenkit szeretettel!
06-28 | Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt a ma esti (06.28.) előadásra. Tenki Réka egyedül adja elő Péterfy-Novák Éva megrázó igaz történetét. Az előadás a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.
06-27 | Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt a ma esti (06.27.) kamarazenei koncertre!
06-24 | Tegnap délután megérkezett a Kőszegi Várszínház idei saját bemutatójának, a Terecske című előadásnak egyik legérdekesebb színpadi kelléke, egy háromkerekű motor. A motor Anzolettonak, a házaló divatcikk-kereskedőnek lesz a járműve. A felajánlást ezúton is köszönjük Kuglicz Attilának és Csatári Lászlónak!
06-24 | Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt a július 7. és 12. között tartandó zenei fesztiválra!
06-23 | Tisztelt érdeklődők! A vasárnapi Magyarország-Belgium mérkőzés NEM befolyásolja a színházi előadást! Szünetben a mérkőzés állásáról tájékoztatjuk a kedves közönséget. Ezúton is gratulálunk a Magyar Válogatottnak a továbbjutásért!
06-21 | Tisztelt érdeklődők! A jegyiroda nyitva tartási ideje: Hétköznapokon: 08.00-16:00 Az előadások napján az előadás kezdetéig nyitva tartunk.
06-20 | Kedves érdeklődök! Szeretettel várunk mindenkit a Kőszegi Várszínház idei második nagyszínpadi előadására! Jegyek még kaphatók!
06-16 | 2016-ban a Kőszegi Várszínház saját bemutatója C. Goldoni Terecske című előadása. A színészek, munkatársak megérkeztek Kőszegre, és megkezdődtek a próbák.
06-14 | 06. 15-én, szerdán kerül sor a Kőszegi Várszínház első nagyszínpadi előadására. Augusztus 4-ig várunk minden kedves érdeklődőt a nyári szabadtéri színházi előadásokra!
06-09 | 2016-ban a címet a Tóth Pincészet 2014. évi St. Martinus nevű kékfrankos bora nyerte el. A nedűből az előadások előtt és a szünetben is fogyaszthatnak a színház vendégei! A Kőszegi Várszínház így is tiszteleg a Szent Márton év előtt.
05-17 | Kedves nézőink! Az idei évadunk első nagyszínpadi előadása a Botrány az operában című komédia lesz, az Önök által szeretett Fogi Színház előadásában. Főbb szerepekben: Straub Dezső, Beleznay Endre, Nyertes Zsuzsa, Sáfár Anikó. Az alábbi linken egy rövid ízelítőt is megtekinthetnek a darabból. Várjuk Önöket szeretettel. Információ és jegyrendelés a 94/360-113-as telefonszámon.
04-04 | Kedves Érdeklődők! A mellékletben olvashatják a 2015-ös évadunk színházi nyerteseinek listáját! Gratulálunk a nyereményekhez. Az idei évben is várjuk Önöket szeretettel előadásainkon!
04-04 | A színházi világnap alkalmából rendezett gálát a MASZK Országos Színészegyesület az Operettszínházban. Itt kerültek átadásra szakmai díjak is. A Szabadtéri Színházak Szövetsége által 2007-ben alapított Amfiteátrum-díjat minden évben a szabadtéri színjátszásért sokat tevő művészek, közösségek kaphatják. Idén Pócza Zoltán a Kőszegi Várszínház igazgatója adta át a szervezet nevében a díjat. A Nagy-Kálózy Eszter- Rudolf Péter színészházaspár megosztva nyert, melyet Rudolf Péter vett át a helyszínen.
Jegyvásárlás