ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Blog

Kőszegi Várszínház 2020. visszatekintő

A 2020-as év különleges helyzetbe hozta a Kőszegi Várszínházat. A pandémiás helyzet miatt már a tavaszi gyermekszínházi bérleteket sem tudtuk megtartani, és csak június 18-án tarthattuk az első színházi előadásunkat. Az első napon amikor nem kellett helyet kihagyni…

Így nézve maximálisan kihasználtuk lehetőségeinket és megvalósítottuk tervezett bemutatóinkat: Grecsó Krisztián: Vera (ősbemutató) – kamara előadás - monodráma, Göttinger Pál: Az Öreghíd alatt (ősbemutató) képzeletbeli ír zenés darab két felvonásban – nagyszínházi előadás , Paulik Móni: Vincze Zsuzsi: Lili és a bátorság - a Mesebolt Bábszínházzal és a Vojtina Bábszínházzal közös bemutató – bábelőadás, feldolgozó foglalkozással, Ahol a sötétség (ősbemutató) – Gergye Krisztián szólótánc előadása a GK Társulattal közös bemutató, Gimesi Dóra: Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi – zenés mesejáték - a Soltis Lajos Színházzal közös bemutató. Ebből három ősbemutató volt, kortárs magyar szerzők műveiből. E mellett a rendelkezésre álló időt maximálisan megpróbáltuk kihasználni és a szokásos két hónap helyett, két és fél hónapig kínáltunk előadásokat. A szokásos professzionális színházi előadások mellett indítottunk egy ingyenes zenei programot Főtéri Zenés Esték címen, mellyel a társadalom minden rétegének kívántunk a nehéz helyzetben is igényes szórakozást nyújtani. Csatlakoztunk a Köszönjük Magyarország programhoz és a színházhoz kötődő 5 művész így tudott 8 előadásban fellépni nálunk. Jelentkeztünk a Déryné Programba szabadtéri és beltéri előadások fogadására. Sajnos épp két tervezett fogadott előadást kellett lemondani… Úgy vélem a kialakult nehéz helyzetben a kapott támogatásokat megfelelően tudtuk felhasználni. Magas színvonalú szakmai munka folyt az évadban és közönségünk is kihasználta a kínálkozó lehetőségeket, látogatta előadásainkat. Létrehozott előadásaink mindegyike tovább él, és komoly szakmai sikert könyvelhetnek el. Kiderült, hogy a szabadtéri színház a „biztonságos színház”, hiszen a járványhelyzetben is a legkevesebb kockázatot jelenti a nézőknek. Minden körülményt figyelembe véve sikeres évadot zárhattunk, köszönhetően az NKA és az EMMI támogatásának!

Jegyvásárlás
Legújabb bejegyzések
23-06 Jegyek
Tisztelt Közönségünk! Megérkeztek a színház jegyei az irodába, hétfőtől minden a honlapon található előadásra átvehetők a jegyek! Köszönjük türelmüket!
23-06 A vihar
A Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadása előtt Pócza Zoltán a Kőszegi Várszínház igazgatója közös képre kérte fel a Színházi Olimpia támogatásával megvalósuló előadás szereplőit, szervezőit. A kép a Nemzeti Összetartozás Napja előtt szimbolikus jelentéssel is bírt, hiszen élhetünk a határ bármely oldalán egy Nemzet vagyunk!
W. Shakespeare: A Vihar című művét a Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház adja elő 2023. június 1-jén 20.30-kor a Kőszegi Várszínházban.