ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Blog

KÖLTÉSZET NAPJA A KŐSZEGI VÁRSZÍNHÁZBAN

2021. ÁPRILIS 10-11-én (szombat- vasárnap)10.00 és 17.00 óra között várjuk az érdeklődőket a színház külső udvarán. A Költészet Napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. József Attila (1905.04.11.-1937.12.03.) Baumgarten- és posztumusz Kossuth-díjas magyar költő, a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakja.

A Kőszegi Várszínház szeretettel várja Költészet Napjára az érdeklődőket a színház külső udvarára szombaton és vasárnap 10.00 és 17.00 óra között.
Mivel személyesen nem találkozhatunk, így a faágakra, bokrokra helyezett papíron olvashatják a 30 legszebb Magyar verset. Ezen a hétvégén kinyitjuk kapuinkat és reméljük, hogy örömet tudunk szerezni azzal, hogy egy-egy csodálatos verset elolvasnak.

Jegyvásárlás
Legújabb bejegyzések
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma előadó-művészeti többlettámogatása révén új nézőtéren fogadhatjuk közönségünket. Ez némi változást okoz az eddigiekhez képest, hiszen a földszinten mostantól 6 sor lesz a 7-től a 20. sorig pedig minden sor emelkedik. Ezután is minden sorban 20 szék lesz, az árkádok felé emelkedő sorrendben.
A bővítményben Peter Sellars a világnaphoz írt gondolatait olvashatják.
A Soltis Színház előadása - Julia Donaldson: Kvirtek és Kvartok - a járványhelyzet miatt csak online formában lesz megtekinthető a bérlettel rendelkezők részére 2021. december 14-én. A lovagterembe tervezett helyszíni előadás elmarad.