ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Fotók
Kocsmakvíz!, mint Köszönet Estély(j)e
2020. Augusztus 29. | 21 kép | Pócza Zoltán
A Kőszegi Várszínház szabadúszó művészei Köszönjük Magyarország pályázatának köszönhetően 5 előadásban emlékezhetünk a színház 1982 óta íródó történetére.


Kocsmakvíz!, mint Köszönet Estély(j)e
(Kőszegnek és az ő Várszínházának évtizedei egy részben)

A Kőszegi Várszínház 1982 óta szolgálja hűségesen ennek az aprócska nyugat-magyarországi határmenti városnak és Vas megyének közönségét. Az évtizedek alatt fogalommá és minőségi védjeggyé vált. A régi színlapokat böngészve visszatérő művészei között éppúgy megtalálhatjuk a Nemzet Színészeit, Kossuth-díjasokat, országosan ismert színészeket, mint napjaink ismert arcait, a hazai színházművészet meghatározó alkotóit.

A Kőszegi Várszínház munkatársai által végzett munka irányadó és példamutató – példája a szimbiózisban élő művészeti vállalkozásnak és az azt szeretettel fogadó kisvárosnak.

Mi, a Kőszegi Várszínház körül tevékenykedő szabadúszó művészek egy különleges, erre az alkalomra készülő estével szeretnénk meghálálni a minket a legnehezebb időkben is visszaváró intézmény és közönség támogatását.

Az este közös ünnepe a kezdetek óta a munkát követő közönségnek – és az alkotóknak. Játékosan és oldottan, tiszteletteljesen és mégis szemtelenül esik szó a kőszegi színjátszás hőskoráról, nagy sikerekről, a közelmúltról, az itt szerzett élményekről, az összehasonlíthatatlan hangulatú “bentlakásos” próbafolyamatokról… és aztán utána laza fröccs mellett reggelig arról a rengeteg dologról, amit mi kihagytunk, de a kedves nézők jól emlékeznek rá.

Akárhogy is, ha ön tudja, mi a Hollósi-kávé, akkor azért, ha nem, akkor azért csatlakozzon hozzánk!

Várunk mindenkit szeretettel:

Grisnik Petra, Némedi Árpád, Trokán Anna, Ullmann Mónika – színészek
Sebesi Tamás – zenei vezető
Göttinger Pál – rendező



A rendezvény a KÖSZÖNJÜK MAGYARORSZÁG program támogatásával valósulhat meg!
Jegyvásárlás
Legújabb bejegyzések
23-06 Jegyek
Tisztelt Közönségünk! Megérkeztek a színház jegyei az irodába, hétfőtől minden a honlapon található előadásra átvehetők a jegyek! Köszönjük türelmüket!
23-06 A vihar
A Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadása előtt Pócza Zoltán a Kőszegi Várszínház igazgatója közös képre kérte fel a Színházi Olimpia támogatásával megvalósuló előadás szereplőit, szervezőit. A kép a Nemzeti Összetartozás Napja előtt szimbolikus jelentéssel is bírt, hiszen élhetünk a határ bármely oldalán egy Nemzet vagyunk!
W. Shakespeare: A Vihar című művét a Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház adja elő 2023. június 1-jén 20.30-kor a Kőszegi Várszínházban.