ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolat Év:
Blog
07-26 | Tisztelt Közönségünk! A szombati Szabó Kimmel Tamás-Széttépve című előadást a lovagteremben rendezzük az időjárás bizonytalansága miatt. Kérjük megértésüket!
06-03 | A Pál utcai fiúk előadásra minden jegy elkelt!
02-07 | Kedves Közönségünk! Ahogy ígértük, megtartottuk a sorsolást. Ezúton gratulálunk minden kedves nyertesnek – akiket jövő héten írásban is értesítünk – és reméljük, ismét üdvözölhetjük Őket nézőink között. Akiknek a szerencse nem kedvezett ne keseredjenek el, hiszen jobbnál-jobb előadásokkal fogjuk megörvendeztetni őket a nyár folyamán. A KŐSZEGI VÁRSZÍNHÁZ 2019. ÉVI NYERTESEI:
02-07 | Kedves Barátaink! Ma délután sorsoljuk ki azokat a szerencsés nézőinket, akik belépőjegyet nyernek az idei év előadásaira. Addig nézzék meg, hogyan készül egy színházi plakát Trifusz Péter műhelyében - aki a Kőszegi Várszínház grafikusa.
11-15 | A Kőszegi Várszínház a Vidor fesztiválon a zsűri különdíját kapta a GARÁZSBANDA című előadással. 2018. november 15-én került a díj átadásra a Jurányi Házban a koprodukciós társnak.
07-02 | Paul Portner zenés bűnügyi társasjátékának próbái is folynak a Kőszegi Várszínházban. A fodrász szalon üdvöskéje Barbara (Grisnik Petra) csodálatos fonott kék haja elkészült mind a 3 kilójával... Bemutató 2018. július 12.
06-25 | A 2018. Június 30-i Dés László – Nemes István – Koltai Róbert – Nógrádi Gábor: Sose halunk meg – musical (Roxinház) előadásra minden jegy elkelt!
06-25 | Megkezdődtek a Kőszegi Várszínház saját nagyszínpadi bemutatójának próbái. Az olvasó-, és ruhapróbán jó hangulat uralkodott, hiszen a darab sok rögtönzésre-játékra ad lehetőséget. Az újak - Ullmann Mónika, Kálid Artúr, Göttinger Pál - és a már Kőszegen játszottak - Grisnik Petra, Epres Attila - hamar összecsiszolódtak a közös munkában.
06-21 | A Kőszegi SOS Gyermekfalu és a Gencsapáti Gyermekotthon lakói a Kőszegi Várszínházban vendégeskedtek. 2018. június 20-án a Mese a Napkirályról és a Holdkirálynőről, avagy hogyan született a Csillagszemű című előadást tekinthették meg ingyenesen.
06-11 | Molnár Piroska önálló estjével vette kezdetét a színházi előadások sora a Kőszegi Várszínházban. A Kossuth díjas művész gazdag életpályája nem csak jelentős drámai szerepeket, hanem nagy zenés szerepeket is tartalmaz, az operettől a musicalig, sőt, a klasszikus dalok megformálásáig is. A színházi este ezekből az ismert dalokból, slágerekből és a hozzá és számára írt dalokból válogat, miközben Piroska eközben megosztotta gondolatait, élményeit, tapasztalatait az emberi hangról. Vendégként Novák János is fellépett, aki többek közt Bors néni legendás szerepét elevenítette fel a művésznővel. Zongorán kísért: Termes Rita, tangóharmonikán és további hangszereken közreműködött: Bornai Szilveszter.
06-07 | Ezúton értesítjük kedves nézőinket, hogy a Molnár Ferenc: Egy, kettő, három c. (június 16.) előadásunkra minden jegy elkelt.
06-01 | A mai nappal kezdődik a Kőszegi Várszínház évada, mely a bőkezű támogatóknak köszönhetően valósulhat meg. Külön köszönet Kőszeg Város Önkormányzatának, az EMMI Támogatáskezelőnek, az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiumának és a Szerencsejáték Zrt-nek.
05-14 | Az ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház szervezésében kilencedik alkalommal megrendezett seregszemlén az elmúlt két évben Magyarországon bemutatott legjobb gyermek- és ifjúsági színházi előadások, illetve színházi-nevelési programok vettek részt korcsoportos bontásban. KOVÁCS ILDIKÓ-DÍJAT ítélték oda a legjobb gyerekelőadás rendezőjének: Szenteczki Zita - Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) - a Mesebolt Bábszínház és a Kőszegi Várszínház közös produkciója.
08-03 | Tisztelt Közönségünk! Köszönjük megtisztelő figyelmüket, odaadó rajongásukat és kitartó érdeklődésüket. Jövőre reméljük újra üdvözölhetjük Önöket nézőink között! További szép nyarat!
07-13 | Tegnap a Köszönet Estély(j)én Fejes Johanna nagy közönség előtt szerette volna köszönteni édesanyját. A Kőszegi Várszínház stábja partner volt és az ünnepelt tombolaszelvényét kihúzva hívta ki a jubiláló Debreceni Szilviát a közönség ovációjával kísérve.
07-11 | Johann Nepomuk Nestroy (a Pallas Nagylexikona szerint még Nepomuk János), A talizmán szerzője bizonyára jól érezné magát Kőszegen, könnyedén át is ruccanhatna Grazból, ahol élete utolsó évtizedeit töltötte. De jöhetne akár Bécsből is, ahol 1801-ben megszületett.
07-11 | Az elővári sokadalom részeként a július 13-i térzene Kőszeg Város Fúvószenekarától a Jurisics várban lesz, nem a Jurisics téren.
07-01 | Ma sajnos A muzsika hangja 2. felvonás végét elmosta az eső. Az előadás megtartottnak tekinthető. Vasárnap nem lesz előadás. Köszönjük megértésüket.
06-27 | A közszolgálati kultúrcsatorna, az M5 2017. július 28-án 5 alkalommal jelentkezik be élőben a Kőszegi Várszínházból. 16.30; 17.05; 17.55, 19.55; 20.55. Beszámolnak a Kőszegi Várszínház évadáról, terveinkről, a Murlin Murlo próbájáról, A talizmán próbájáról és az esti Egy őrült naplója előadásról.
06-25 | Győrffy Gábor turisztikai menedzser ötletére és szervezésében a JURISICS VÁRBAN A JÚLIUSI VÁRSZÍNHÁZI ELŐADÁSOK NAPJAIN 16.30-tól. Kézművesek, natúrparki termékek vására. Kaland és játékok kicsiknek és nagyobbaknak. Változatos zenei fellépések. Éjfélig nyitva tartó éttermek. Részletek a programok közt az események napi bontásban menü alatt.
06-25 | Tegnap sok-sok izgalom után végül lement "Az őz"... Köszönjük közönségünk türelmét és kitartását. Nagy Mari játéka pedig most is felejthetetlen volt. Holnaptól a Mesebolt Bábszínházzal közös gyermekszínházi bemutatónk (Kicsibácsi, kicsinéni...) előadásaira várunk 18.00 órától a lovagterembe minden érdeklődőt! Itt legalább az időjárás nem szólhat közbe...
06-16 | Ma tartotta a Mesebolt Bábszínház és a Kőszegi Várszínház közös gyerek előadásuk bemutatójának sajtótájékoztatóját Szombathelyen. Bemutató június 26. - Kőszegi Várszínház.
06-06 | Két kiváló képzőművész kiállításának megnyitójával kezdődött el a Kőszegi Várszínház programsorozata. Megnyitotta Gergye Krisztián. Közreműködött Bánfalvi Eszter.
06-06 | 2017. június 1-én 11.00 órakor tartotta a szövetség idény nyitó sajtótájékoztatóját, ahol Sipos Bulcsú Kadosa, a kultúráért felelős államtitkárság kabinetfőnöke megnyitotta a NYÁRI SZÍNHÁZI ÉVADOT. Pócza Zoltán az SzSzSz elnöke beszédében megkérte a sajtó képviselőit, hogy adjanak minél többször hírt e fontos kulturális eseménysorozatról.
06-06 | A Kőszegi Várszínház idén ünnepli megalakulásának 35. évfordulóját. Az 1982. július 17-i első előadás, mely az 1532. évi ostrom 450. évfordulójára készült, sikeres sorozatot indított el. Az eltelt évek változatos programokat, és szép sikereket hoztak. Idén is szeretnénk megmutatni a magyar szabadtéri színjátszás sokszínűségét, műfaji sokoldalúságát. Repertoárunkból kiemelkednek az új előadások, melyek itt és most születnek. Művészeti programunkban idén 4 bemutató kap kiemelt hangsúlyt. Családoknak szól Dániel András: Kicsibácsi és Kicsinéni című darabja, melyet a Mesebolt Bábszínházzal közösen állítunk színre. Gergye Krisztián újra hazatér, idén már rendez is: Nyikolaj Koljada: Murlin Murlo világvégi vígjátékát mutatjuk be Társulatával. Önálló nagyszínházi bemutatónkat idén is Kelemen József rendezi. A talizmánt összesen nyolc alkalommal láthatják. GarázsBanda a címe a Dumaszínházzal közös koncertszínházi premierünknek. Bemutatásra kerül egy kőszegi szerző, kőszegi történésen alapuló művének FÉLolvasó színházi előadása, és visszatér a tavalyi HOPParttal közös bemutatónk az Árpád-ház is.
06-02 | 2017. május 31-én a Szerencsejáték Service Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal sikerült aláírni a Kőszegi Várszínháznak egy támogatási szerződést, melynek értelmében 1 millió Ft támogatást kaphat a színház.
05-04 | 2017. augusztus 2-án lesz látható Dés Mihály: Pesti Barokk című műve kern András főszereplésével a Kőszegi Várszínházban. Az alábbiakban egy rövid bemutatót láthatnak a darabból.
05-04 | A Gergye Krisztián Társulat Lautrec táncolni fog című produkcióját 2017. július 26-án 21.00 órától tekinthetik meg a Kőszegi Várszínház nagy színpadán. Tekintsék meg előzetesünket.
05-04 | Az Orlai Produkció: Egy őrült naplója című művét 2017. június 28-án 20.30 órai kezdettel tekinthetik meg a Kőszegi Várszínházban. Az alábbi linken egy kis előzetest tekinthetnek meg az előadásból.
05-04 | Június 24-én lesz látható a Kőszegi Várszínház programjában Szabó Magda: Az őz című műve, a Rózsavölgyi Szalon előadásában. Itt láthatnak belőle egy kis ízelítőt.
05-04 | Kedves Látogatóink! Itt egy újabb előadásunk beharangozója, Neil LaBute: Valami csaj(ok). Előadják: Pokorny Lia és Őze Áron.
05-03 | Kedves Érdeklődő! A linkre kattintva megtekintheti a "A muzsika hangja" című előadásunk rövid beharangozóját. Reméljük, ezzel a kis előzetessel is felkeltjük érdeklődésüket. Várjuk Önöket szeretettel előadásainkon!
08-03 | Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt csütörtök este (08.04.) az idei évad utolsó előadására, a Kokoschka babájára! Jegyek még kaphatók!
08-02 | Kedves érdeklődők! A ma esti (08.02.) előadásra minden jegy elkelt! Megértésüket köszönjük!
07-31 | A ma esti (07.31) Don Quijote című előadás elmarad! Az esőnap holnap lesz, 20:30 órakor. Megértésüket köszönjük!
07-26 | Kedves vendégeink! Amennyiben az előadás kezdetekor (20.30 óra) esik az eső, a kezdéssel az eső megszűntéig (max. 1 órát) várunk. Ha a második felvonást meg kell szakítani az eső miatt, úgy az előadást a Szabadtéri Színházak szabályai értelmében megtartottnak tekintjük. Megértésüket köszönjük! Felhívjuk figyelmüket, hogy az előadásban folyamatosan gyógynövényes cigarettát, valamint villanófényt használnak! Megértésüket köszönjük!
07-21 | Kedves érdeklődők! A szombati (07.23.) Indul a bakterház című előadásra minden jegy elkelt!! Megértésüket köszönjük!
07-19 | Kedves érdeklődők! A szerdai (07.20.) előadásra minden jegy elkelt! Megértésüket köszönjük!
07-13 | Kedves vendégeink! A 07.12.-i előadás a heves zivatar és jégeső miatt elmaradt. Az előadás esőnapja 07.14. (csütörtök), melyre várjuk szeretettel újra a kedves közönséget. Megértésüket köszönjük!
07-04 | 2016. július 7-én, csütörtökön, 19.30-kor a Kőszegi Várszínház bemutatója előtt térzenét ad a Jurisics téren Kőszeg Város Koncert Fúvószenekara.
06-30 | Július 2-án, szombaton tekintheti meg minden kedves érdeklődő a A HOPPart Társulat és a Kőszegi Várszínház közös bemutatóját, az Árpád-Ház című előadást. 1 hét múlva, azaz július 7-én, csütörtökön pedig A Terecske című előadás bemutatója lesz. Jegyek még kaphatók mindkét előadásra! Várunk mindenkit szeretettel!
06-28 | Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt a ma esti (06.28.) előadásra. Tenki Réka egyedül adja elő Péterfy-Novák Éva megrázó igaz történetét. Az előadás a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.
06-27 | Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt a ma esti (06.27.) kamarazenei koncertre!
06-24 | Tegnap délután megérkezett a Kőszegi Várszínház idei saját bemutatójának, a Terecske című előadásnak egyik legérdekesebb színpadi kelléke, egy háromkerekű motor. A motor Anzolettonak, a házaló divatcikk-kereskedőnek lesz a járműve. A felajánlást ezúton is köszönjük Kuglicz Attilának és Csatári Lászlónak!
06-24 | Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt a július 7. és 12. között tartandó zenei fesztiválra!
06-23 | Tisztelt érdeklődők! A vasárnapi Magyarország-Belgium mérkőzés NEM befolyásolja a színházi előadást! Szünetben a mérkőzés állásáról tájékoztatjuk a kedves közönséget. Ezúton is gratulálunk a Magyar Válogatottnak a továbbjutásért!
06-21 | Tisztelt érdeklődők! A jegyiroda nyitva tartási ideje: Hétköznapokon: 8-18:00 Hétvégén: 9-14:00 Az előadások napján az előadás kezdetéig nyitva tartunk.
06-20 | Kedves érdeklődök! Szeretettel várunk mindenkit a Kőszegi Várszínház idei második nagyszínpadi előadására! Jegyek még kaphatók!
06-16 | 2016-ban a Kőszegi Várszínház saját bemutatója C. Goldoni Terecske című előadása. A színészek, munkatársak megérkeztek Kőszegre, és megkezdődtek a próbák.
06-14 | 06. 15-én, szerdán kerül sor a Kőszegi Várszínház első nagyszínpadi előadására. Augusztus 4-ig várunk minden kedves érdeklődőt a nyári szabadtéri színházi előadásokra!
06-09 | 2016-ban a címet a Tóth Pincészet 2014. évi St. Martinus nevű kékfrankos bora nyerte el. A nedűből az előadások előtt és a szünetben is fogyaszthatnak a színház vendégei! A Kőszegi Várszínház így is tiszteleg a Szent Márton év előtt.
05-17 | Kedves nézőink! Az idei évadunk első nagyszínpadi előadása a Botrány az operában című komédia lesz, az Önök által szeretett Fogi Színház előadásában. Főbb szerepekben: Straub Dezső, Beleznay Endre, Nyertes Zsuzsa, Sáfár Anikó. Az alábbi linken egy rövid ízelítőt is megtekinthetnek a darabból. Várjuk Önöket szeretettel. Információ és jegyrendelés a 94/360-113-as telefonszámon.
04-04 | Kedves Érdeklődők! A mellékletben olvashatják a 2015-ös évadunk színházi nyerteseinek listáját! Gratulálunk a nyereményekhez. Az idei évben is várjuk Önöket szeretettel előadásainkon!
04-04 | A színházi világnap alkalmából rendezett gálát a MASZK Országos Színészegyesület az Operettszínházban. Itt kerültek átadásra szakmai díjak is. A Szabadtéri Színházak Szövetsége által 2007-ben alapított Amfiteátrum-díjat minden évben a szabadtéri színjátszásért sokat tevő művészek, közösségek kaphatják. Idén Pócza Zoltán a Kőszegi Várszínház igazgatója adta át a szervezet nevében a díjat. A Nagy-Kálózy Eszter- Rudolf Péter színészházaspár megosztva nyert, melyet Rudolf Péter vett át a helyszínen.
Jegyvásárlás