ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Fotók
Ezüstbojtár
2020. Augusztus 20. | 9 kép | Pócza Zoltán
Szöveg: Jantyik Zsolt Zeneszerzők: Jantyik Zsolt – Jantyik Csaba – PG Csoport
Szereplők:
Iluska: Erdős Éva
Jancsi: Patonai Zsolt
Mesélő: Bakota Árpád
PG Csoport zenekar:
Jantyik Zsolt – ének
Erdős-Tóth Fruzsina – ének
Jantyik Csaba – gitár
Takács Szabolcs – basszusgitár
Tóth Zsolt – dob
Artisták:
Szabó Kíra György Tibor

Dramaturg: Szomjas György
Jelmeztervező: Fehérvári Mariann
Koreográfus: Patonai Zsolt
Grafika: Kónya Ábel, Grela Alexandra
Videó-technika, vetítés: Jantyik Levente

Producer: Jantyik Csaba
Fekete Péter rendezői ötleteit felhasználva Rendezte:
Gemza Péter

Az Ezüstbojtár előadás János vitéz (és mindannyiónk) “mai meséje, története”. Igazi csemege zenében és gondolatban, humorral és komoly, elgondolkodtató történetekkel, szerelmes duettekkel, Petőfi versezetében megírt 26 énekkel.
"Nem halt meg Petőfi! Él még János vitéz,
Ki Tündérországból néha-néha lenéz!"
A zenés játék alaphelyzete - amibe Jancsi “visszatér”: Iluska Londonban mosogat, Jancsi vendégmunkás… (Londiner, de lesz békefenntartó is.) Nemcsak mese ez a mai fiataloknak, akik sokkal hamarabb lesznek felnőttek, mint a korábbi generációk és nem mese ez minden korban, amihez fordulni lehet felnőtteknek és az idősebb generációnak is. Az igazi mesét - legyen az klasszikus, vagy modern - mindenki szereti. A mesében minden megtörténhet, a mesében kötelező az igazmondás. Azok lehetünk benne, akik csak szeretnénk, és a legfontosabb, álmodhatunk! A 22 dal és a 26 éneket tartalmazó vers-mese megírása óta nagyot fordult a világ! Így, a tények ismeretében, még izgalmasabb a történet: gyökeresen megváltozott világunkban Érték és Mutató az Ezüstbojtár. Megnevettet, elgondolkoztat, rácsodálkoztat és szórakoztat.
Jegyvásárlás
Legújabb bejegyzések
23-06 Jegyek
Tisztelt Közönségünk! Megérkeztek a színház jegyei az irodába, hétfőtől minden a honlapon található előadásra átvehetők a jegyek! Köszönjük türelmüket!
23-06 A vihar
A Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadása előtt Pócza Zoltán a Kőszegi Várszínház igazgatója közös képre kérte fel a Színházi Olimpia támogatásával megvalósuló előadás szereplőit, szervezőit. A kép a Nemzeti Összetartozás Napja előtt szimbolikus jelentéssel is bírt, hiszen élhetünk a határ bármely oldalán egy Nemzet vagyunk!
W. Shakespeare: A Vihar című művét a Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház adja elő 2023. június 1-jén 20.30-kor a Kőszegi Várszínházban.