ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Göttinger Pál
Manőver
A Kőszegi Várszínház előadása
Időpontok: 2021. Július 3. (esőnap: Július 4.),20.30-tól Helyszín: Jurisics vár nagyszínpad Jegyár: 4.000.-Ft
Manőver
Szereplők:
Sigrdi néni, pulóverminta-rovatvezető: Soltész Bözse
Kasper, főszerkesztő-helyettes: Gémes Antos
Thea, helyszíni tudósító: Pálmai Anna
Sigurd, főszerkesztő: Jenővári Miklós
Astrid, gyakornok: Tenki Dalma
Gustav Andersson, hajóskapitány: Göttinger Pál

Játszódik Svédországban, napjainkban, a Trombon című kisvárosi napilap szerkesztőségében.

Kaspernek, a Trombon nevű svéd kisvárosi újság főszerkesztő-helyettesének ideje lenne észhez térnie. Valaha ígéretes és tehetséges újságíró volt, de negyvenegynéhány évesen azt érzi, kicsúszik az élete a keze közül. A felesége hozzá sem ér, a kisvárosi élet nem hozza lázba, az újságja teljesen érdektelen, így a munkája is gépies. Ő maga pedig keserű, mogorva, fásult, lusta és zugevő. Ráadásul, amikor az újság főszerkesztője egy vitorlásversenyen eltűnik, a tulajdonos nem őt nevezi ki a helyére, hanem egy vadóc, lehengerlő ifjú titánt küld a feje fölé a fővárosból – aki minden egyes nap a régi önmagára emlékezteti.
Kaspernek tehát egyetlen nagy manőverrel kéne visszatalálnia a régi énjéhez, helyrehoznia az önbecsülését, a karrierjét, a házasságát – és nincs mese, az új főnökével is sürgősen meg kell találnia a hangot, mert az idilli városka fölött sötét felhők gyülekeznek, egy sosem látott összeesküvés körvonalai kezdenek kibontakozni, amely maholnap az életüket fenyegeti…

A Kőszegi Várszínház ősbemutatóját Göttinger Pál írta, és nagyszerű szereposztás adja elő – Horváth Illés rendezésében.

Az előadás a Szabadtéri Színházak Szövetségének nyújtott Magyarország Kormányának az 1879/2020. (XII.4.) Korm. határozatával elfogadott támogatása révén valósulhatott meg.
Manőver
Jegyvásárlás