ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
A mantuai herceg muzsikusai és kortársai
Időpontok: 2023. Július 6.,19:00-tól Helyszín: Evangélikus Templom Jegyár: 1500.-
A mantuai herceg muzsikusai és kortársai
Július 6. A mantuai herceg muzsikusai és kortársai – a LavioLa Régizenei Együttes koncertje
Műsor:
Válogatás Claudio Monteverdi, Girolamo Frescobaldi és Giovanni Felice Sances műveiből.
Közreműködik:
Ducza Nóra (ének)
Tarnai Katalin (ének)
Heibl Anna (csembaló)
Szászvárosi Sándor (viola da gamba)
Ducza Nóra a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolában érettségizett, ahol Adorján Ilonka volt a hangképző tanára, majd Bende Zsolt magántanítványaként tanult tovább. Tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium magánének szakán, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Budapesti Tanárképző Intézetében folytatta. Az Új Színház Stúdiójában színészmesterséget, beszédtechnikát és színpadi mozgást tanult. 2005-től a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán Temesi Mária növendékeként folytatta tanulmányait. Diploma után a müncheni Richard Strauss Konzervatóriumban posztgraduális képzésen vett részt Laki Krisztina tanítványaként opera szakon, valamint Donald Sulzen dal osztályában. Az Operaházban 2007-ben debütált Barbarina (Figaro házassága) szerepében. Jelenleg a Savaria Barokk Zenekar szólistája és a Ward Mária Zeneművészeti Szakközépiskola magánénektanára.
Tarnai Katalin tanulmányait Pécsett, Miskolcon és Finnországban végezte,
művészetterápiát tanul. Énekesként dolgozott nemzetközi kórusokban, többek között a Grammy-díjas Észt Filharmóniai Kamaraénekkarnál. Jelenleg régizenei és kortárs projektekben vesz részt, zenés foglalkozásokat vezet kisgyerekeknek, valamint tanít a Podmaniczky Alapfokú Művészeti Iskolában és tanított a Vakok Intézetében is. Az Ars Antiqua Kamarazenekarral Pergolesi Stabat Materének alt szólóját énekelte az MTA Üvegtermében és a cinkotai evangélikus templomban.
Heibl Anna Szegeden szerzett zongoratanári és -művészi diplomát, majd Münchenben és Linzben diplomázott csembaló szakon, ahol sok régizenei projekt és verseny résztvevője volt. A kecskeméti Kodály-iskolában tanított zongorát és csembalót, jelenleg a Kiskőrösi „SZÓ-LA-M” AMI zongoratanára és korrepetitora. Keresett csembalistaként és zongorakísérőként közreműködik különböző kamarazenei formációkban. A Carlos Dominguez-Nieto karmester vezette gyermekkoncerteken rendszeresen részt vesz csembalistaként. Németországban. 2018-ban megalapította a LavioLa Régizenei Együttest. Velük országszerte koncertezik, fellépett az amszterdami Magyar Szalonban is.
Szászvárosi Sándor a Hungaroton Records gambaszólistája, aki amellett, hogy rendszeresen koncertezik Ausztriában, Svájcban, Olaszországban, Portugáliában, Németországban vagy éppen Csehországban, maga is több régizenei együttes (köztük a Sonora Hungarica Consort, a Custos Consort és a Sebastian Consort) alapítója. Nevéhez fűződik a magyarországi alap- és középfokú gambaoktatás elindítása, és a Ward Mária Zeneművészeti Szakközépiskolában jelenleg is gambajátékot tanít. Fellépett már a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Zempléni Fesztiválon, az Utrechti Régizenei Fesztiválon, Indiában a Hungarian Massala Fesztiválon, a győri Öt templom Fesztiválon, a Csíkszeredai Régizene Fesztiválon, a Perla Musica Régizene Fesztiválon, a Cesky Krumlov-i Barokk Művészeti Fesztiválon és a Pozsonyi Régizene Fesztiválon.
Jegyvásárlás