NyitólapProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Fotók
Kulcskeresők
2024. Június 20. | 53 kép | Büki László Harlekin
Örkény István: Kulcskeresők
A Kőszegi Várszínház és a Gózon Gyula Kamaraszínház közös előadása
"Egy illúzió nemcsak haladék, hanem vigasz is, hogy tovább lehessen élni." (Bolyongó)

Örkény István így fogalmazott az örökérvényű Kulcskeresők kapcsán egy interjúban: „A Kulcskeresők minden szereplőjének, ahogy már szokás, van neve, csak a Bolyongónak nincs neve, se lakcíme, se mestersége. Ő a semmiből jön, és a semmibe megy. Ő a mi álmodni tudásunk. Még a magyar szóhasználat is őt bizonyítja, mi ugyanis az életet elviseljük, de az álmokat – így mondjuk – kergetjük. És nem elkergetjük ám, sőt, futunk, hogy utolérjük őket, hogy beléjük csimpaszkodhassunk, a bolondítónkba, a megmentőnkbe, a jobb jövőt ígérőnkbe – az összes Fórisok a maguk Bolyongójába.”
Történet:
Fórisék új lakásba költöznek. Dobozokban a tárgyaik, az életük. Teljes a felfordulás. Minden szanaszét. Nelli, Flóris felesége a bevásárlásból tér haza, próbál úrrá lenni a káoszon, közben ideges azért is, hogy férje, aki pilóta, vajon hogyan és hova szállt le utasszállító repülőgépével. Az új lakásban váratlanul megjelennek az új szomszédok, aztán megjön Fórisék lánya is, Katinka, és beállít egy különös jótevő, a Bolyongó. Együtt várják, hogy Flóris hazaérkezzen. Meg is érkezik. Közben eltűnik a lakáskulcs, a bejárati ajtó pedig egyszer nyílik, máskor nem. „Ide bejönni lehet, de kimenni nem.”
Örkény komédiája sírnivalóan mulatságos. Sziporkázóan elgondolkodtató.


Szereplők:
Fóris – Rékasi Károly
Nelli – Nagyváradi Erzsébet
Katinka – Sipos Ilka e.h.
Erika – Sajgál Erika
Bolyongó – Pusztaszeri Kornél
Bodó – Kocsis Gábor
Benedek – Gieler Csaba


Díszlettervező: Ondraschek Péter
Jelmeztervező: Veréb Dia
Zenei szerkesztő: Fehérváry Lilla
Rendezőasszisztens: Kiss Kriszta
Rendező: Hajdú László

Producer: Szabó Ágnes

„Megvalósult a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával”
Jegyvásárlás 2024
Legújabb bejegyzések
24-05 Jegyek
Tisztelt Közönségünk! Megérkeztek a színház jegyei az irodába, minden a honlapon található előadásra átvehetők a jegyek! Köszönjük türelmüket!
23-06 Jegyek
Tisztelt Közönségünk! Megérkeztek a színház jegyei az irodába, hétfőtől minden a honlapon található előadásra átvehetők a jegyek! Köszönjük türelmüket!
23-06 A vihar
A Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadása előtt Pócza Zoltán a Kőszegi Várszínház igazgatója közös képre kérte fel a Színházi Olimpia támogatásával megvalósuló előadás szereplőit, szervezőit. A kép a Nemzeti Összetartozás Napja előtt szimbolikus jelentéssel is bírt, hiszen élhetünk a határ bármely oldalán egy Nemzet vagyunk!