NyitólapProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Fotók
A cigány
2023. December 4. | 13 kép | Pócza Zoltán
A Déryné program támogatásával mutatja be a Soltis Lajos Színház e zenés prevakerát egy részben a Jurisics vár lovagtermében.

Szigligeti Ede

A cigány

zenés prevakera egyrészt

Rendezte: Fábián Péter, Benkó Bence


A darab tartalma:

Szeretett magyar hazánk láthatárán veszélyes felhők tornyosulnak. Miközben minden hazafi szent kötelessége hazáját bel és kül ellenségek ellen megvédeni, mert ezt igényli a természeti jog. Ezt parancsolja a törvény. A magyar cigány Rózsa Peti beleszeret Ivánka Évikébe, Celldömölk legszebb nemcigány magyar lányába. A haza bizodalmasan várja fiaitól, hogy mostani veszélyes körülmények között, a királyi trón, haza és alkotmány védelmére az ország zászlója alá mentül előbb összesereglendenek, mely összesereglendés következtében elindul a haddelhadd, nem is beszélve a fekete füstirigó, Rózsa Rózsi bánatáról, hogy belészakad a nagy magyar szív és a hegede vonója…Szereposztás:
Rózsa Zsiga, öreg cigánykovács Temesi Zsolt
Rózsa Rózsi, a leánya Pilnay Sára
Rózsa Peti, a fia Pesti Arnold
Kurta György, nagygazda Tóth Ákos
Kurta Gyuri, szegény rokona Piller Ádám László
özv. Ivánkáné Kerecsen Erzsébet, özvegy Boznánszky Anna
Ivánka Évike, a leánya Pesti-Marton Mercédesz / Fogl Noémi
Fehér Ferenc, hajdú úr Bruckner Roland
Várszegi Eugén, világot járt magyar úr Nagy Gábor
Doja Nagy Zsuzsi / Hajba Beatrix

Zeneszerző: Horváth Szabolcs
Zenész(ek): Gregorich Zsófia, Horváth Nóra, Janka Petra


Az előadás a Déryné Program hozzájárulásával valósul meg.

Az előadás kedvezményes jegyára a Déryné Program hozzájárulásának köszönhető.
Jegyvásárlás 2024
Legújabb bejegyzések
24-05 Jegyek
Tisztelt Közönségünk! Megérkeztek a színház jegyei az irodába, minden a honlapon található előadásra átvehetők a jegyek! Köszönjük türelmüket!
23-06 Jegyek
Tisztelt Közönségünk! Megérkeztek a színház jegyei az irodába, hétfőtől minden a honlapon található előadásra átvehetők a jegyek! Köszönjük türelmüket!
23-06 A vihar
A Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadása előtt Pócza Zoltán a Kőszegi Várszínház igazgatója közös képre kérte fel a Színházi Olimpia támogatásával megvalósuló előadás szereplőit, szervezőit. A kép a Nemzeti Összetartozás Napja előtt szimbolikus jelentéssel is bírt, hiszen élhetünk a határ bármely oldalán egy Nemzet vagyunk!