NyitólapProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Fotók
Királyok Könyve - Történetek Kun Lászlóról
2022. Július 24. | 11 kép | Trifusz Ádám
A sorozat utolsó előadása az egyik utolsó Árpád-házi királyunkról, a tragikus sorsú, IV. (Kun) Lászlóról szól. A kor, melyben László élt, gyermekkora, egész élete és halála végtelenül sok izgalmas, történelmi és drámai elemet tartalmaz, mely predesztinálja a témát színházi feldolgozásra. Egy korszak végóráit éli, külső és belső ellenség gyengíti az országot, és ebben a helyzetben kellene egy gyermekkorú királynak helyt állnia. Olyan térben és időben kell döntéseket hoznia, amikor ezeket az ország javát szolgáló döntéseket felnőttek sem voltak képesek meghozni, vagy leginkább saját javukra és érdekeikre tekintettel hozták meg. Egy gyermek, ifjú a történelem viharában. Egy utolsó arany ágacska az Árpád-ház fáján, az ágakat tördelő viharban. A néző gyerekek számára ez a törékenység teszi átélhetővé a történetet.
A Királyok könyve című 5 részből álló osztályterem-színházi sorozat létrehozása kisiskolásoknak szakmai program megvalósítását 2018-ban a Nemzeti Kulturális Alap, 2019-ben és 2021-ben a Magyar Művészeti Akadémia, 2020-ban az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

Rendező: Kovács Géza
Tervezte: Trifusz Péter
Író: Szálinger Balázs
Zene: Aranyalma Páros (Vaskó Zsolt és Gebri Bernadett)
Játssza: Kovács Bálint
Jegyvásárlás 2024
Legújabb bejegyzések
24-05 Jegyek
Tisztelt Közönségünk! Megérkeztek a színház jegyei az irodába, minden a honlapon található előadásra átvehetők a jegyek! Köszönjük türelmüket!
23-06 Jegyek
Tisztelt Közönségünk! Megérkeztek a színház jegyei az irodába, hétfőtől minden a honlapon található előadásra átvehetők a jegyek! Köszönjük türelmüket!
23-06 A vihar
A Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadása előtt Pócza Zoltán a Kőszegi Várszínház igazgatója közös képre kérte fel a Színházi Olimpia támogatásával megvalósuló előadás szereplőit, szervezőit. A kép a Nemzeti Összetartozás Napja előtt szimbolikus jelentéssel is bírt, hiszen élhetünk a határ bármely oldalán egy Nemzet vagyunk!