ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Fotók
Királyok Könyve - Történetek Kun Lászlóról
2022. Július 24. | 11 kép | Trifusz Ádám
A sorozat utolsó előadása az egyik utolsó Árpád-házi királyunkról, a tragikus sorsú, IV. (Kun) Lászlóról szól. A kor, melyben László élt, gyermekkora, egész élete és halála végtelenül sok izgalmas, történelmi és drámai elemet tartalmaz, mely predesztinálja a témát színházi feldolgozásra. Egy korszak végóráit éli, külső és belső ellenség gyengíti az országot, és ebben a helyzetben kellene egy gyermekkorú királynak helyt állnia. Olyan térben és időben kell döntéseket hoznia, amikor ezeket az ország javát szolgáló döntéseket felnőttek sem voltak képesek meghozni, vagy leginkább saját javukra és érdekeikre tekintettel hozták meg. Egy gyermek, ifjú a történelem viharában. Egy utolsó arany ágacska az Árpád-ház fáján, az ágakat tördelő viharban. A néző gyerekek számára ez a törékenység teszi átélhetővé a történetet.
A Királyok könyve című 5 részből álló osztályterem-színházi sorozat létrehozása kisiskolásoknak szakmai program megvalósítását 2018-ban a Nemzeti Kulturális Alap, 2019-ben és 2021-ben a Magyar Művészeti Akadémia, 2020-ban az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

Rendező: Kovács Géza
Tervezte: Trifusz Péter
Író: Szálinger Balázs
Zene: Aranyalma Páros (Vaskó Zsolt és Gebri Bernadett)
Játssza: Kovács Bálint
Jegyvásárlás
Legújabb bejegyzések
Győrei Zsolt, Schlachtovszky Csaba: Vízkereszti Gritti, avagy a bőrre menő játék - Víg farsangi atrocitás címmel lesz a Kőszegi Várszínház és a Bartók Kamaraszínház ősbemutatója 2022. július 1-jén 20.30 órakor a Jurisics Várban. Az ősbemutató előtt, 19.00 órától dedikálják a szerzők a könyv formában is megjelent művet a Vár külső udvarán.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma előadó-művészeti többlettámogatása révén új nézőtéren fogadhatjuk közönségünket. Ez némi változást okoz az eddigiekhez képest, hiszen a földszinten mostantól 6 sor lesz a 7-től a 20. sorig pedig minden sor emelkedik. Ezután is minden sorban 20 szék lesz, az árkádok felé emelkedő sorrendben.
A bővítményben Peter Sellars a világnaphoz írt gondolatait olvashatják.