ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Fotók
Királyok könyve - Történetek III. Béláról
2022. Július 21. | 12 kép | Trifusz Ádám
Történetek III. Béláról (Mesebolt Bábszínház)
Hogyan került Béla herceg gyermekként a Bizánci Birodalomba? Miért lett ő a bizánci császár örököse? Hogyan és miért lett aztán mégis magyar király? Miért emlékezünk rá „nagy királyként”, amikor nem fűződnek a nevéhez egész Európa sorsát befolyásoló tettek, nagy hadjáratok? Választ adunk ezekre a kérdésekre, de mesélünk I. László Szentté avatásáról, a III. Béla halála utáni trónutódlásról és a király nyughelyéről is.

A 25-30 perces előadásokat egy kézműves foglalkozás kíséri, melynek keretében az előadásban látott háromdimenziós könyvhöz hasonlóan a gyerekek elkészíthetik a Szent Korona háromdimenziós papír mását, vagy kivághatják és kiszínezhetik egy másik a koronázási jelvényünkről, a jogarról készült rajzot.

Rendező: Kovács Géza
Tervezte: Trifusz Péter
Író: Szálinger Balázs
Zene: Aranyalma Páros (Vaskó Zsolt és Gebri Bernadett)
Játékmester: Kolozsi Angéla
Jegyvásárlás
Legújabb bejegyzések
Győrei Zsolt, Schlachtovszky Csaba: Vízkereszti Gritti, avagy a bőrre menő játék - Víg farsangi atrocitás címmel lesz a Kőszegi Várszínház és a Bartók Kamaraszínház ősbemutatója 2022. július 1-jén 20.30 órakor a Jurisics Várban. Az ősbemutató előtt, 19.00 órától dedikálják a szerzők a könyv formában is megjelent művet a Vár külső udvarán.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma előadó-művészeti többlettámogatása révén új nézőtéren fogadhatjuk közönségünket. Ez némi változást okoz az eddigiekhez képest, hiszen a földszinten mostantól 6 sor lesz a 7-től a 20. sorig pedig minden sor emelkedik. Ezután is minden sorban 20 szék lesz, az árkádok felé emelkedő sorrendben.
A bővítményben Peter Sellars a világnaphoz írt gondolatait olvashatják.