ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Fotók
Festői Szentendre – válogatás a Szentendrei Régi Művésztelep alkotóitól
2022. Június 13. | 7 kép | Pócza Zoltán
Festői Szentendre – válogatás a Szentendrei Régi Művésztelep alkotóitól
KIÁLLÍTÁS
Időpontok: 2022. Június 13. - 2022. Július 24.,18:00-tól Helyszín: Jurisics vár-Lovagterem Jegyár: Ingyenes
Festői Szentendre – válogatás a Szentendrei Régi Művésztelep alkotóitól
A kiállítást megnyitja: Sipos Tünde művészettörténész

A Szentendrei Régi Művésztelep ikonikus helyszíne a modernkori magyar művészet történetének, hiszen 1926 óta szinte töretlenül az aktív alkotómunka terepét jelenti. A kert természeti közege, a Duna közelsége, valamint a város pezsgő művészeti élete a mai napig inspirálja az itt otthonra találó, és egymással alkotóközösséget alkotó képzőművészeket.

A Szentendrei Régi Művésztelep napjainkban tizenkét műtermet foglal magában, ahol művészgenerációk – köztük a legelismertebb hazai kortárs művészek és fiatal ösztöndíjas alkotók is – bontakoztatják ki tehetségüket, bensőséges hangulatú műtermeikben.

A Festői Szentendre – válogatás a Szentendrei Régi Művésztelep alkotóitól című kiállítás olyan emblematikus festményeket mutat be, melyek meghatározóak Szentendre kortárs művészeti életében. A kiállított művek hű bizonyítékain annak, hogy Szentendre ma is a festők városa!
Jegyvásárlás
Legújabb bejegyzések
23-06 Jegyek
Tisztelt Közönségünk! Megérkeztek a színház jegyei az irodába, hétfőtől minden a honlapon található előadásra átvehetők a jegyek! Köszönjük türelmüket!
Győrei Zsolt, Schlachtovszky Csaba: Vízkereszti Gritti, avagy a bőrre menő játék - Víg farsangi atrocitás címmel lesz a Kőszegi Várszínház és a Bartók Kamaraszínház ősbemutatója 2022. július 1-jén 20.30 órakor a Jurisics Várban. Az ősbemutató előtt, 19.00 órától dedikálják a szerzők a könyv formában is megjelent művet a Vár külső udvarán.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma előadó-művészeti többlettámogatása révén új nézőtéren fogadhatjuk közönségünket. Ez némi változást okoz az eddigiekhez képest, hiszen a földszinten mostantól 6 sor lesz a 7-től a 20. sorig pedig minden sor emelkedik. Ezután is minden sorban 20 szék lesz, az árkádok felé emelkedő sorrendben.