ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Fotók
A barátság - Arany János és Petőfi Sándor levelezése
2022. Június 8. | 4 kép | Pócza Zoltán
A barátság - Arany János és Petőfi Sándor levelezése
Szép Ernő Színház
Időpontok: 2022. Június 8.,19:00-tól Helyszín: Jurisics vár-Lovagterem
Több mint 200 éve, 1817. március 2-án született Arany János. A magyar irodalom egyik legszebb barátsága az övé és Petőfi Sándoré. Petőfi 1847 februárjában írt először levelet Aranynak, attól kezdve Petőfi haláláig folyamatos levelezésben álltak. Többször személyesen is találkoztak, sőt Arany fiának, Lacinak Petőfi még verset is írt! Összeállításunkban ezt az irodalmi barátságot idézzük meg levélrészletekkel, versekkel.
Szereplők:
Bódi Beáta
Benkő Botond
Szinovál Gyula
Jegyvásárlás
Legújabb bejegyzések
23-06 Jegyek
Tisztelt Közönségünk! Megérkeztek a színház jegyei az irodába, hétfőtől minden a honlapon található előadásra átvehetők a jegyek! Köszönjük türelmüket!
23-06 A vihar
A Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadása előtt Pócza Zoltán a Kőszegi Várszínház igazgatója közös képre kérte fel a Színházi Olimpia támogatásával megvalósuló előadás szereplőit, szervezőit. A kép a Nemzeti Összetartozás Napja előtt szimbolikus jelentéssel is bírt, hiszen élhetünk a határ bármely oldalán egy Nemzet vagyunk!
W. Shakespeare: A Vihar című művét a Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház adja elő 2023. június 1-jén 20.30-kor a Kőszegi Várszínházban.