ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Fotók
Azért a kis bolondságért… – magyar népi pajzánságok
2022. Március 8. | 6 kép | Pócza Zoltán
Fabók Mancsi Bábszínháza
Azért a kis bolondságért… – magyar népi pajzánságok
Pajzán históriánk forrásai a magyar népi szerelmes történetek, szerelmi kiokosítók hol szomorú, hol víg gyűjtései. Vásári bábjátékunk végig kíséri, hogyan lesz a szerelmi tűzkeresztségen éppen csak átesett leánykából e téren sokat tapasztalt, meglett asszony. A virágnyelven elbeszélt, legjobb ízű népi humorral fűszerezett történet fő témája „Ádámságunk” és „Évaságunk” az emberi élet különböző szakaszaiban. Szeretettel ajánljuk alig- serdült és korosabb nézőinknek egyaránt.

Játsszák: Fabók Mariann és Keresztes Nagy Árpád

Díszlet: Grosschmid Erik

Bábok: Lellei Pál

Zene: Keresztes Nagy Árpád

A szövegkönyvet népi gyűjtések nyomán írta, s a darabot rendezte: Fabók Mariann

Az előadás a Déryné Program támogatásával valósult meg.
Jegyvásárlás
Legújabb bejegyzések
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma előadó-művészeti többlettámogatása révén új nézőtéren fogadhatjuk közönségünket. Ez némi változást okoz az eddigiekhez képest, hiszen a földszinten mostantól 6 sor lesz a 7-től a 20. sorig pedig minden sor emelkedik. Ezután is minden sorban 20 szék lesz, az árkádok felé emelkedő sorrendben.
A bővítményben Peter Sellars a világnaphoz írt gondolatait olvashatják.
A Soltis Színház előadása - Julia Donaldson: Kvirtek és Kvartok - a járványhelyzet miatt csak online formában lesz megtekinthető a bérlettel rendelkezők részére 2021. december 14-én. A lovagterembe tervezett helyszíni előadás elmarad.