ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Fotók
Ciffra 100 - Binder Károly koncertje
2021. Július 7. | 3 kép | Némethné Szabó Nóra
Binder Károly koncertje Cziffra György emlékére
Időpontok: 2021. Július 7.,19.00-tól Helyszín: Európa Ház Jegyár: 2500.-Ft
Binder Károly Improvizációk-Kompozíciók
Cziffra György emlékére
Cziffra György, Magyar Örökség díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész, az egyik legjelentősebb és világszerte ismert magyar zenei előadóművész, aki 1986-ban Kőszeg Díszpolgára kitüntetést kapta.

Kitűnően improvizált, már gyerek korától kezdve elkápráztatta a közönséget saját rögtönzéseivel. Jártas volt a jazz muzsikában. Univerzális tehetségű zongoraművész volt aki végül klasszikus előadóművészként aratta legnagyobb sikereit.
Binder Károly szintén kis gyermekkora óta improvizál, stílusa teljesen egyedül álló a Világ zenei palettáján. Sokat használja a zongorát, mint egy egzotikus ütőegyüttest preparációi által. Stílusokon áthidaló egyéni hangvételű kompozíciói és darabjai magas pianisztikus tudást igényelnek. Hasonlóan Cziffra Györgyhöz ő is sokat foglalkozott a Jazz Muzsikával a klasszikus zenével, népzenékkel és az improvizációs magas kultúrákkal. Ő viszont a saját zenei világának megalkotására fektette a hangsúlyt.
Koncertje igazi kuriózum, ahol hallhatunk saját kompozíciók mellett Bartók feldolgozásokat is.
Jegyvásárlás
Legújabb bejegyzések
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma előadó-művészeti többlettámogatása révén új nézőtéren fogadhatjuk közönségünket. Ez némi változást okoz az eddigiekhez képest, hiszen a földszinten mostantól 6 sor lesz a 7-től a 20. sorig pedig minden sor emelkedik. Ezután is minden sorban 20 szék lesz, az árkádok felé emelkedő sorrendben.
A bővítményben Peter Sellars a világnaphoz írt gondolatait olvashatják.
A Soltis Színház előadása - Julia Donaldson: Kvirtek és Kvartok - a járványhelyzet miatt csak online formában lesz megtekinthető a bérlettel rendelkezők részére 2021. december 14-én. A lovagterembe tervezett helyszíni előadás elmarad.