ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Fotók
Ciffra 100 - Binder Károly koncertje
2021. Július 7. | 3 kép | Némethné Szabó Nóra
Binder Károly koncertje Cziffra György emlékére
Időpontok: 2021. Július 7.,19.00-tól Helyszín: Európa Ház Jegyár: 2500.-Ft
Binder Károly Improvizációk-Kompozíciók
Cziffra György emlékére
Cziffra György, Magyar Örökség díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész, az egyik legjelentősebb és világszerte ismert magyar zenei előadóművész, aki 1986-ban Kőszeg Díszpolgára kitüntetést kapta.

Kitűnően improvizált, már gyerek korától kezdve elkápráztatta a közönséget saját rögtönzéseivel. Jártas volt a jazz muzsikában. Univerzális tehetségű zongoraművész volt aki végül klasszikus előadóművészként aratta legnagyobb sikereit.
Binder Károly szintén kis gyermekkora óta improvizál, stílusa teljesen egyedül álló a Világ zenei palettáján. Sokat használja a zongorát, mint egy egzotikus ütőegyüttest preparációi által. Stílusokon áthidaló egyéni hangvételű kompozíciói és darabjai magas pianisztikus tudást igényelnek. Hasonlóan Cziffra Györgyhöz ő is sokat foglalkozott a Jazz Muzsikával a klasszikus zenével, népzenékkel és az improvizációs magas kultúrákkal. Ő viszont a saját zenei világának megalkotására fektette a hangsúlyt.
Koncertje igazi kuriózum, ahol hallhatunk saját kompozíciók mellett Bartók feldolgozásokat is.
Jegyvásárlás
Legújabb bejegyzések
A Soltis Színház előadása - Julia Donaldson: Kvirtek és Kvartok - a járványhelyzet miatt csak online formában lesz megtekinthető a bérlettel rendelkezők részére 2021. december 14-én. A lovagterembe tervezett helyszíni előadás elmarad.
Grecsó Krisztián legszemélyesebb regényéből - amely Libri-közönségdíjas lett tavaly - Grisnik Petra formált egyszemélyes darabot Göttinger Pál rendezésében, a Kőszegi Várszínház produkciójában. Mi pedig beneveztük az előadást az eSzínház online színházi fesztiválra, amely szeptember 17. és 26. között lesz. Az eSzínház-fesztivál előadásaira szeptember 1-ig még „early Bird” kedvezménnyel válthatók jegyek, bérletek.
Az alábbiak szerint:
1. Kizárólag és közvetlen jeggyel a Vera címe előadásra 2990 Ft-os jegyárral, itt: Vera - eSzínház (eszinhaz.hu).
2. eSzínház Fesztivál bérlettel (25 előadásra érvényes): "early Bird" kedvezménnyel 12.500 Ft, szeptember 1-e után 14.900 Ft.
3. Prózai előadások bérlettel (19 előadásra): early Bird kedvezménnyel 9.900 Ft, szeptember 1-e után 11.900 Ft.
Nézzék a Verát, csodás lett. És a miénk. Köszönjük szépen. És hajrá, Vera és Petra! eszinhaz.hu
Európa Tanács Miniszteri Bizottságának magyar elnökségéhez kapcsolódó kulturális programsorozatának nyitó koncertjére kerül sor „A zene világa, a világ zenéje összeköt!” címmel. A Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekart vezényli: Vásáry Tamás.Helyszín: Budapest, Hősök tere Időpont: 2021. augusztus 18. 18:30 Az esemény online is megtekinthető lesz az alábbi linken keresztül: https://www.youtube.com/watch?v=lqXQ9lTjlL4.