ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Fotók
„Grand Opening – Összefogás”: az első élő kulturális találkozás hétvégéje!
2021. Június 5. | 7 kép
„GRAND OPENING – Összefogás” koncert
2021. június 4., 5., 6. Magyarország 14 zenei fesztiválvárosa 14 zenei koncertje.
A Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége a nemzetközi pandémiás helyzet kezelésére hozott korlátozó intézkedések feloldását egy közös, egy hétvége alatt megvalósuló „Grand Opening – Összefogás” elnevezésű klasszikus zenei eseménnyel kívánja elsőként köszönteni.
Az ország fontos fesztiválhelyszínein, – kisebb településein és nagyvárosaiban – egy-egy emblematikus helyszínekre megálmodott közös koncerten vesz részt a Szövetség minden tagszervezete.

A koncert az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkársága támogatásával a Nemzeti Művelődési Intézet És a Nemzeti Filharmónia közreműködésével valósul meg.

A Kőszegi Várszínházban a Savaria Szimfonikus Zenekar az alábbi műsorral lép fel:
Erkel: Ünnepi nyitány
Rossini: A sevillai borbély-nyitány
Strauss: Ferienreisen / Utazás szabadságra / - gyorspolka
Déli rózsák - keringő
Ohne Sorgen / Gond nélkül / - gyorspolka
Künstlerleben / Művészélet / - keringő
Éljen a magyar - gyorspolka
Brahms: Magyar táncok VI. I. III. V.

vezényel: Vajda Gergely
Jegyvásárlás
Legújabb bejegyzések
Győrei Zsolt, Schlachtovszky Csaba: Vízkereszti Gritti, avagy a bőrre menő játék - Víg farsangi atrocitás címmel lesz a Kőszegi Várszínház és a Bartók Kamaraszínház ősbemutatója 2022. július 1-jén 20.30 órakor a Jurisics Várban. Az ősbemutató előtt, 19.00 órától dedikálják a szerzők a könyv formában is megjelent művet a Vár külső udvarán.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma előadó-művészeti többlettámogatása révén új nézőtéren fogadhatjuk közönségünket. Ez némi változást okoz az eddigiekhez képest, hiszen a földszinten mostantól 6 sor lesz a 7-től a 20. sorig pedig minden sor emelkedik. Ezután is minden sorban 20 szék lesz, az árkádok felé emelkedő sorrendben.
A bővítményben Peter Sellars a világnaphoz írt gondolatait olvashatják.