ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Fotók
„Grand Opening – Összefogás”: az első élő kulturális találkozás hétvégéje!
2021. Június 5. | 7 kép
„GRAND OPENING – Összefogás” koncert
2021. június 4., 5., 6. Magyarország 14 zenei fesztiválvárosa 14 zenei koncertje.
A Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége a nemzetközi pandémiás helyzet kezelésére hozott korlátozó intézkedések feloldását egy közös, egy hétvége alatt megvalósuló „Grand Opening – Összefogás” elnevezésű klasszikus zenei eseménnyel kívánja elsőként köszönteni.
Az ország fontos fesztiválhelyszínein, – kisebb településein és nagyvárosaiban – egy-egy emblematikus helyszínekre megálmodott közös koncerten vesz részt a Szövetség minden tagszervezete.

A koncert az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkársága támogatásával a Nemzeti Művelődési Intézet És a Nemzeti Filharmónia közreműködésével valósul meg.

A Kőszegi Várszínházban a Savaria Szimfonikus Zenekar az alábbi műsorral lép fel:
Erkel: Ünnepi nyitány
Rossini: A sevillai borbély-nyitány
Strauss: Ferienreisen / Utazás szabadságra / - gyorspolka
Déli rózsák - keringő
Ohne Sorgen / Gond nélkül / - gyorspolka
Künstlerleben / Művészélet / - keringő
Éljen a magyar - gyorspolka
Brahms: Magyar táncok VI. I. III. V.

vezényel: Vajda Gergely
Jegyvásárlás
Legújabb bejegyzések
A Soltis Színház előadása - Julia Donaldson: Kvirtek és Kvartok - a járványhelyzet miatt csak online formában lesz megtekinthető a bérlettel rendelkezők részére 2021. december 14-én. A lovagterembe tervezett helyszíni előadás elmarad.
Grecsó Krisztián legszemélyesebb regényéből - amely Libri-közönségdíjas lett tavaly - Grisnik Petra formált egyszemélyes darabot Göttinger Pál rendezésében, a Kőszegi Várszínház produkciójában. Mi pedig beneveztük az előadást az eSzínház online színházi fesztiválra, amely szeptember 17. és 26. között lesz. Az eSzínház-fesztivál előadásaira szeptember 1-ig még „early Bird” kedvezménnyel válthatók jegyek, bérletek.
Az alábbiak szerint:
1. Kizárólag és közvetlen jeggyel a Vera címe előadásra 2990 Ft-os jegyárral, itt: Vera - eSzínház (eszinhaz.hu).
2. eSzínház Fesztivál bérlettel (25 előadásra érvényes): "early Bird" kedvezménnyel 12.500 Ft, szeptember 1-e után 14.900 Ft.
3. Prózai előadások bérlettel (19 előadásra): early Bird kedvezménnyel 9.900 Ft, szeptember 1-e után 11.900 Ft.
Nézzék a Verát, csodás lett. És a miénk. Köszönjük szépen. És hajrá, Vera és Petra! eszinhaz.hu
Európa Tanács Miniszteri Bizottságának magyar elnökségéhez kapcsolódó kulturális programsorozatának nyitó koncertjére kerül sor „A zene világa, a világ zenéje összeköt!” címmel. A Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekart vezényli: Vásáry Tamás.Helyszín: Budapest, Hősök tere Időpont: 2021. augusztus 18. 18:30 Az esemény online is megtekinthető lesz az alábbi linken keresztül: https://www.youtube.com/watch?v=lqXQ9lTjlL4.