ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Fotók
Kortárs táncest
2015. Július 23. | 27 kép | Pócza Zoltán
Imágó Tánc Társulás (Magyar Állami Népi Együttes tagjai)
„A 6. nap után”
Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy életünk történései, tapasztalatai és tanulságai, viszonyunk a másik nemmel egyediek, pedig minden csak ismétlés. „Minden reménytelen ami emberi.“ A díszlet és a jelmez változik, de a főszereplők és történetük ugyanaz. „Lehet, hogy még nem is volt készen?... – csak Isten megutálta és abbahagyta a hetedik napon.“

Koreográfus: Nemes Szilvia
Zene: Nemes Szilvia és Tintér Gabriella
Előadják: Csaba Zsolt, Nemes Szilvia, Palyov Attila, Tintér Gabriella


Gergye Krisztián Társulata és a Mu Terminál
„A ZÖLD ASZTAL Projekt” – második felvonás
– Kurt Jooss: The Green Table / Haláltánc nyolc képben című klasszikus balettje nyomában -
Rendező/ Koreográfus/ Látvány: Gergye Krisztián
Alkotótárs: Fejes Ádám
Szereplők, táncosok: Hoffmann Adrienn, Halász Csilla, Barabás Anita, Bodor Johanna, Melkvi Bea, Sipos Viktória, Tárnok Marica, Fejes Ádám, Gergye Krisztián
Zenei szerkesztő, előadó: Zombola Péter
Jelmez: Béres Móni
Maszk: Károlyi Balázs
Koreográfus asszisztens: Hoffmann Adrienn
Fény: Katonka Zoltán
Produkciós vezető: Bogdán Zenkő

„A modern balettművészet emblematikus alkotása Kurt Jooss: The Green Table című előadása, melynek bemutatójára 1932-ben került sor Párizsban. A zöld asztal a német expresszionizmus esztétikáját követő történelmi és társadalmi jelentőséggel bíró pacifista balett.
A Zöld asztal mind tematikáját, mind formanyelvét tekintve megkerülhetetlen alkotás. A jelen kontextusában, a lehető legszabadabb színházi nyelven reflektálni erre az örök érvényű műre a lehető legizgalmasabb kihívás. Nem párbajra, hanem múltunk és jelenünk értelmezésére, és a hatalommal való viszonyaink tisztázására.” (Gergye Krisztián)
Jegyvásárlás
Legújabb bejegyzések
23-06 Jegyek
Tisztelt Közönségünk! Megérkeztek a színház jegyei az irodába, hétfőtől minden a honlapon található előadásra átvehetők a jegyek! Köszönjük türelmüket!
23-06 A vihar
A Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadása előtt Pócza Zoltán a Kőszegi Várszínház igazgatója közös képre kérte fel a Színházi Olimpia támogatásával megvalósuló előadás szereplőit, szervezőit. A kép a Nemzeti Összetartozás Napja előtt szimbolikus jelentéssel is bírt, hiszen élhetünk a határ bármely oldalán egy Nemzet vagyunk!
W. Shakespeare: A Vihar című művét a Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház adja elő 2023. június 1-jén 20.30-kor a Kőszegi Várszínházban.