ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Jerry Mayer
Keresztül-kasul
Rózsavölgyi Szalon
Időpontok: 2022. Július 26. (esőnap: Július 28.),20:30-tól Helyszín: Jurisics vár nagyszínpad Jegyár: 4.000.-Ft
Keresztül-kasul
A szellemes és romantikus vígjáték egyik megfejtése bizonyosan az: racionális világunkban is elég lehet másfél óra ahhoz, hogy egy kiszámíthatóan és szokásosan unalmasnak induló utazás kiszámíthatatlanul és szokatlanul érzelmessé és szenvedélyessé váljon.

Janet nincs jó kedvében, amikor szombat hajnalban felszáll a San Franciscó-i repülőtérről induló helyközi gyorsvonatra. Janet pszichoterapeuta. Mániás keresztrejtvényfejtő. Most is nála van a New York Times szombati melléklete a rejtvényekkel. Mindig tollal írja be az üres mezőkbe a szavakat, biztos a megfejtéseiben. Profi rejtvényes. Pillanattal az ajtók záródása előtt felugrik egy férfi a szerelvényre. Ő Josh. Volt színész, dolgozott a családi gombüzletben, tizennyolc hónapja nincs állása, alkalmi feladatokból él, például a keresztény ünnepeken őt bízzák meg repülőtéri munkával. Josh zsidó. Janet katolikus. Mindketten házasok. Mindketten magányosak. Egymás számára teljesen idegenek. Aztán Josh is kinyitja a New York Times szombati mellékletét, ő is belekezd a keresztrejtvényfejtésbe. Ceruzával töltögeti a vízszintes és függőleges sorokat. Amatőr rejtvényes. Janet, aki azt gondolja, hogy a keresztrejtvény az élet metaforája, segítséget kínál Joshnak. Szóról szóra, keresztül-kasul haladnak a rejtvényben, közben egyre több mindent ismernek meg a másikból, igyekeznek kitölteni az üres lelki rubrikákat.


Pokorny Lia
Férfi
Király Dániel
Díszlettervező
Enyvvári Péter
Jelmeztervező
Cselényi Nóra
Dramaturg
Hárs Anna
Fordító
Makai Luca
Hárs Anna
Rendező
Dicső Dániel
Hangfelvételen közreműködik: Bánfalvi Eszter

A Keresztül-kasul (2 Across) című előadás a Samuel French, Inc. nevében eljáró Concord Theatricals Company különleges engedélyével, a Hofra Kft. közvetítésével jött létre. www.concordtheatricals.com


Az előadást 12 éven felüli nézőinknek ajánljuk!
Az előadás hossza: 80 perc szünet nélkül
Keresztül-kasul
Jegyvásárlás