ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolat Év:
Oscar Hammerstein:
A muzsika hangja
A Múzsák Társulat előadása
Időpontok: Július 1., 20:30 óra (esőnap: Július 02.) Helyszín: Kőszegi Várszínház - Nagyszínpad (Jurisics-vár - Kőszeg, Rajnis utca 9.) Jegyár: 3.000 Ft
A cselekmény egy kis osztrák hegyi faluban játszódik, Ausztria náci megszállása idején. Máriát, a novíciát rövid idővel kolostorba vonulása után a Zárdafőnöknő rádöbbenti: életvidám, világi létre teremtett személyisége távol áll a zárda szigorú rendet és fegyelmet, lemondást követelő létformájától. Saját ifjúságát és életsorsát mintegy ismétlődni látván, elküldi Máriát nevelőnőnek az özvegy, Von Trapp Georg kapitány házába. A lány kétségek, és számára ismeretlen helyzetek közepette hamarosan szinte anyahelyettessé válik a hét gyerek mellett. A kapitány újdonsült menyasszonya, Elsa riválisként tekint Máriára – nem alaptalanul. A lány egyre inkább azt érzi, hogy beleszeretett munkaadójába. Összeroppanva szökik vissza a kolostorba, de a Zárdafőnöknő hajthatatlan, és visszaküldi Máriát a kapitányhoz. Kettőjük kapcsolata mind szorosabbá fonódik. Amikor a németek megszállják Ausztriát, kiderül, hogy Georg és menyasszonya teljesen másképp vélekedik a nácikról. Az ellentét a jegyespár szakításához vezet. A kapitány feleségül veszi Máriát. A nászútról visszatérve a kapitányt katonai szolgálatra rendelik, ám ő nem hajlandó harcolni saját honfitársai ellen. A család szökni kényszerül.


Von Trapp Kapitány: Presits Tamás
Maria Rainer: Endrődi Ágnes
Tisztelendő anya: Karsai Klára
Franz: Balogh Bodor Attila
Frau Schmidt: Ambrus Asma
Elsa Schraeder: Tövispataki Beáta
Maximilien Detweiler: Harcsik Róbert
Rolf: Jánosi Ferenc
Zsófia nővér:Kazal Veronika
Margit nővér: Mayer Enikő
Berha nővér: Lakatos Csilla
Zeller úr: Válóczy Elek
Von Schreiber Admirális: Simon András
Liza: Bánfi Kata
Friedrich: Brock Albert
Lujza:Beke Lilla
Kurt: Neuhauser Béla
Brigitta: Ecseki Zsófia
Márta: Kalovits Rozi
Gréti: Nagy Mira

Koreográfus: Cortes Sebastian

Zenei vezető: Fekete Mária

Fordítók: Bátki Mihály és Fábri Péter
"Fábri Péter dalszövegei a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft, Bátki Mihály a HoFra Színházi és Irodalmi Ügynökség engedélyével kerültek felhasználásra.”

A muzsika hangja beharangozó

Kedves Érdeklődő! A linkre kattintva megtekintheti a "A muzsika hangja" című előadásunk rövid beharangozóját. Reméljük, ezzel a kis előzetessel is felkeltjük érdeklődésüket. Várjuk Önöket szeretettel előadásainkon!

A muzsika hangja plakát
A muzsika hangja plakát