ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Fotók
Családi játszmák
2018. Augusztus 1. | 6 kép | Andrasek Hanna
Sam Holcroft intellektuális komédiája 2015-ben a londoni Nemzeti Színház nagy sikere volt. Alaphelyzete egyszerű: családi ünnepre gyűlik össze a família, hazajön a két fiútestvér a szülőkhöz, s hozzák magukkal saját családjukat. Ahogy ez lenni szokott: frusztrációk, kényszerképzetek, rokonszenvek és ellenszenvek kerülnek felszínre, ahogy a különböző életformák és gondolkodásmódok egy asztalhoz kényszerülnek. A darab azonban több ennél: közös komédia és cinkos játék is a közönséggel. A szereplők viselkedésének egyszerűnek tűnő, de szigorú szabályait ugyanis a nézőtéren tudni lehet majd előre, így a nézők végig beavatottként láthatják lelepleződni azokat a titkokat és hazugságokat, amelyeket a szereplők egymás elől eltakarni igyekeznek. Ezen keresztül pedig mindenki kacagtató és önironikus szabályszerűségeket olvashat le önmagáról is: mi, emberek hogyan tesszük élhetővé és elviselhetővé a társas érintkezést, s ezáltal magát az életet.

Előadás hossza: 140 perc, két részben.

MATTHEW harmincas: Ötvös András
CARRIE harmincas: Réti Adrienn
SHEENA negyvenes: Járó Zsuzsa
ADAM negyvenes: Szikszai Rémusz
EDITH hatvanas: Kútvölgyi Erzsébet
FRANCIS hetvenes: Papp János
EMMA tizennégy éves: Csikász Ágnes

Dramaturg: Zöldi Gergely
Jelmez: Cselényi Nóra
Díszlet: Ondraschek Péter
Rendező munkatársa: Jánoska Zsuzsa
Rendező: Göttinger Pál
Producer: Orlai Tibor
Jegyvásárlás
Legújabb bejegyzések
23-06 Jegyek
Tisztelt Közönségünk! Megérkeztek a színház jegyei az irodába, hétfőtől minden a honlapon található előadásra átvehetők a jegyek! Köszönjük türelmüket!
23-06 A vihar
A Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadása előtt Pócza Zoltán a Kőszegi Várszínház igazgatója közös képre kérte fel a Színházi Olimpia támogatásával megvalósuló előadás szereplőit, szervezőit. A kép a Nemzeti Összetartozás Napja előtt szimbolikus jelentéssel is bírt, hiszen élhetünk a határ bármely oldalán egy Nemzet vagyunk!
W. Shakespeare: A Vihar című művét a Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház adja elő 2023. június 1-jén 20.30-kor a Kőszegi Várszínházban.