ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Fotók
Spiró György: Árpádház - vérzékeny és naív krónika
2016. Július 2. | 75 kép | Pócza Zoltán
Spiró 1995-ben írta darabját Árpádházi királyaink sorsáról, a történelmi modellek ismétlődéséről, röghözkötöttségünkről, a kitörés reménytelenségéről, egy olyan világról, melyben a félelem és az agresszió egymást élteti. A küzdelem folyamatos, jutalom nincs, a pillanatnyi győzelemért azonnal hatalmas árat kell fizetni. Az ártatlanok áldozatok. A bűnösök is bűnhődnek, de „igazságot” senki sem szolgáltat.

Szereplők:

Könyves Kálmán, II.István: Herczeg Tamás

Álmos, II. Vak Béla: Mészáros Béla

Filbertus: Bánki Gergő

Ottmár: Keszég László

Apát, Illona, Pócs: Szilágyi Kata

Predszláva, Első, harmadik bérgyilkos, Draco, a kis Zsófika, Saul: Stefanovits Angéla

Főúr, Második, negyedik bérgyilkos, Henger, Belos, Zsófia: Enyedi Éva



Zságer-Varga Ákos - zene
Sinkovits Judit - jelmez, díszlet
Enyedi Éva - dramaturg
Tóth-Gábor Anna - asszisztens
Keszég László - rendező
Jegyvásárlás
Legújabb bejegyzések
23-06 Jegyek
Tisztelt Közönségünk! Megérkeztek a színház jegyei az irodába, hétfőtől minden a honlapon található előadásra átvehetők a jegyek! Köszönjük türelmüket!
23-06 A vihar
A Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadása előtt Pócza Zoltán a Kőszegi Várszínház igazgatója közös képre kérte fel a Színházi Olimpia támogatásával megvalósuló előadás szereplőit, szervezőit. A kép a Nemzeti Összetartozás Napja előtt szimbolikus jelentéssel is bírt, hiszen élhetünk a határ bármely oldalán egy Nemzet vagyunk!
W. Shakespeare: A Vihar című művét a Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház adja elő 2023. június 1-jén 20.30-kor a Kőszegi Várszínházban.